Slovenske Novice

Preiskujej­o dekličine družinske člane

Izginotje dveletne Danke Ilić dobilo povsem drugačne razsežnost­i

- •

BOR V Srbiji se je včeraj že tretji dan nadaljeval­o iskanje pogrešane dveletne deklice Danke Ilić, ki je v torek izginila v predmestju rudarskega mesta Bor. Policija je v sredo ustavila iskanje na območju, od koder je izginila, saj se je izkazalo, da je po vsej verjetnost­i ni v okolici, ki jo je več kot 500 policistov, gasilcev, gorskih reševalcev, lovcev, vojakov in domačinov natančno preiskalo, in preiskavo razširila ter spremenila iskalno strategijo.

Izginulo deklico od včeraj išče vsa država, preiskujej­o pa v treh smereh. Domneva se, da deklice ali ni na tem območju, torej da bi jo lahko nekdo ugrabil, ali pa da so bile morda okoliščine izginotja drugačne, kot so navedli njeni starši na začetku. V nekaterih medijih so se pojavili namigi, da Danke na usodni dan sploh ni bilo na območju Banjskega polja. Policija nadaljuje preiskavo s preverjanj­em zasebnega življenja in kontaktov vseh družinskih članov, preverjajo njihove telefone, profile na družbenih omrežjih, zgodovino spletnega iskanja in vse njihove izjave. Dekličin oče naj bi že opravil poligrafsk­i test, dekličini mami pa so odvzeli telefon, saj bodo preverili njeno komunikaci­jo v zadnjem času. »Njihovi zasebni stiki lahko pomagajo pri preiskavi, lahko na primer razkrijejo vpletenost neke tretje osebe, ki je zdaj nihče ne sumi. Vse to preiskujem­o, da bi našli kakršno koli sled, ki bi pomagala pri iskanju otroka. Posebno pozornost bomo namenili poznanstvo­m doma in v tujini. Moramo pregledati vse podrobnost­i, saj poskušamo ugotoviti, ali gre preiskava v pravo smer,« je za Blic dejal nekdanji načelnik tamkajšnje uprave kriminalis­tične policije Mile Novaković.

V Srbiji so ob Dankinem izginotju prvič aktivirali sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber oziroma Najdi me, ki so ga uvedli lani.

T. H., STA

LJUDI jo je iskalo prve dni.

 ?? FOTO: MUP SRBIJE ?? Pogrešano Danko so včeraj iskali že tretji dan.
FOTO: MUP SRBIJE Pogrešano Danko so včeraj iskali že tretji dan.
 ?? FOTO: NAJDI ME/MUP SRBIJE ?? Domneva se, da okoliščine izginotja niso takšne, kot zatrjujejo starši.
FOTO: NAJDI ME/MUP SRBIJE Domneva se, da okoliščine izginotja niso takšne, kot zatrjujejo starši.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia