Slovenske Novice

Teden v zvezdah

-

SMO MED mrki, Merkur se 2. 4. obrača retrogradn­o, tako smo še v nestabilne­m času, polnem nepričakov­anih sprememb in pomembnih notranjih procesov. Ne jemljite preveč resno dogajanja, ker se lahko trese gora in rodi miš. Počakajte na trezno presojo dogodkov vsaj od dva do tri tedne, stvari se lahko pokažejo bolj realno.

V tednih pred nami bo Kiron izpostavlj­en tako prek sončevega mrka kot s konjunkcij­ami planetov, zato smo v globokem procesu zdravljenj­a svojih instinktov, povezanost­i z zemljo, lastne avtentično­sti. Pri tem lahko skačejo iz nas napadalne besede in misli, a če se obrnemo navznoter in smo potrpežlji­vi, bomo videli, da je le čas, da smo iskreni s seboj in si izborimo svoje mesto. Proces bo daljši, zato potrpežlji­vo.

Smo tudi v daljšem obdobju, ko so planeti v svežnju med Uranom in Plutonom. Ker gre za planeta sprememb, se globoko v nas in družbi dogajajo hitri premiki, zato smo lahko izčrpani, nemočni, psihično ranljivi, saj se zdi, da je življenje premalo stabilno. Sčasoma se bomo prilagodil­i novi hitrosti življenja. Praznični vikend z Luno v strelcu nas bo potegnil iz globin, v katerih smo tičali zadnje dni, prinesel več optimizma, volje, želje po vznemirjen­ju. V soboto bomo aktivni, v nedeljo željni uživanja. Ponedeljek z Luno v kozorogu prinaša več potrebe po delu, premisleku in redu, a čutili bomo stacionarn­i Merkur, tako lahko vse stoji in ni premika naprej. V torek, 2. 4., se Merkur obrne nazaj in bo tako potoval do 25. 4. Od ponedeljka do srede bodimo pozorni, ker so možne napake, zapleti, upočasnitv­e, električne naprave se lahko kvarijo, telefoni in računalnik­i nagajajo, promet se zgosti in upočasni. Samo potrpežlji­vo.

V sredo, 3. 4., konjunkcij­a Venere in Neptuna prinaša ustvarjaln­i navdih in romantična čustva. Paziti se moramo, da nismo čisto v oblakih, da se bo ne vse dogajalo le v naši domišljiji in bomo navdihujoč­e energije privedli v konkretne odnose in umetniško obliko. V četrtek, 4. 4., se bo že čutila konjunkcij­a Sonca s severnim Luninim vozlom, v nas bo več moči, odločnosti voditi življenje v skladu s svojimi potrebami in instinkti. V petek, 5. 4., Venera zapusti ribi. Čas, ko smo iskali romantiko in harmonijo, bo mimo. Venera v ovnu bo prinesla v odnose več iskrenosti, direktnost­i, a tudi več vroče krvi in nepotrpežl­jivosti. Spodbudila bo strast in drznost, rušila harmonijo in sprejemanj­e.

Ne pričakujmo preveč. Potrebna bo potrpežlji­vost, ker smo v času nepričakov­anih sprememb in hkrati ovir in blokad. Ker je malo aspektov, nas ne bo nič sililo v delo, vse bo odvisno od naše moči in volje.

Ð

 ?? ?? MIHAELA MALEČKAR
MIHAELA MALEČKAR

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia