Slovenske Novice

Brez vozniške in močno pijan

V Kopru ustavili Poljaka, ki je vozil tovornjak z 2,35 promila pod kapo

- • V. A.

LJUBLJANA V treh dneh se je v Sloveniji zgodilo 314 prometnih nesreč: v treh so se udeleženci hudo ranili, v 37 lažje, v 274 pa je nastala materialna škoda. Huje je bilo na cestah, ko gre za alkohol in preveliko hitrost. Vrsta voznikov je ostala brez avta, tudi napihali so krepko. Rekorder je 50-letnik iz Novega mesta, ki je nekaj po 12. uri napihal 2,64 promila!

Zaradi hujših kršitev cestnoprom­etnih predpisov so v podaljšane­m vikendu zasegli 29 vozil, v treznilco pa so spravili 3 voznike. Na priključku avtoceste za smer Obrežje v Dobruški vasi so okoli 18. ure prometniki ustavili 22-letnika, ki nima vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistri­ran, tehnično nepopoln in nezavarova­n avto, na katerem so bile registrske tablice drugega vozila. Na območju Travnika so popoldne idrijski policisti ustavili voznika osebnega avta, ki je napihal 1,58 promila. V Kopru so nekaj po 13. uri kontrolira­li voznika tovornega vozila, 57-letnega državljana Poljske. Napihal je kar 2,35 promila! Sodnica mu je izrekla kazen 1200 evrov, 18 točk in prepoved vožnje na območju Slovenije. Novomeški policisti so nekaj po 12. uri v Smrečnikov­i ulici zaradi nezaneslji­ve vožnje ustavili voznika seata: 50-letnik nima vozniškega dovoljenja, napihal je kar 2,64 promila! Avto ni registrira­n, ni zavarovan, imel pa je registrske tablice drugega vozila. V Celju so ustavili voznika, ki nima vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom mamil. Na obvoznici pri Izoli so 19-letnemu vozniku osebnega avta izmerili hitrost vožnje 155 km/h. Ker je voznik začetnik, so mu odvzeli vozniško dovoljenje. V Murski Soboti so ob 11.40 ustavili voznika osebnega avta, ki je bil pod vplivom alkohola. Pridržali so ga. Dopoldne so v Pivki ustavili 22-letnega voznika osebnega avta, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Na počivališč­u Šempas so dopoldne ustavili 29-letnega Nizozemca, ki je bil pozitiven na kanabis in opiate. Strokovni pregled je odločno odklonil. Na Obrežju so ob 8.30 ustavili 43-letnega voznika mercedesa švicarske registraci­je, ki je od Čateža ob Savi proti Obrežju vozil s hitrostjo 184 km/h in s tem prekoračil dovoljeno hitrost za 54 km/h. Zjutraj so na avtocesti ustavili voznico (vozila je od Vranskega proti Šentrupert­u) in je napihala 1,50 promila. Spravili so jo v treznilnic­o. Predpisana globa: najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Škofjelošk­i policisti so zjutraj ustavili 28-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Celjski prometniki so na avtocesti ustavili 3 tuje voznike, ki so pri omejitvi 100 km/h vozili 172, 173 in 184 km/h. Vsem so izrekli po 1200 evrov globe in 9 kazenskih točk.

 ?? ?? Krepko so napihali.
Krepko so napihali.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia