Slovenske Novice

Nova nagrada publike

Na Hit festu v hrvaških Mačah je nagrado prejel tudi Zoran Cilenšek - Zoky

-

PEVEC Zoran Cilenšek - Zoky te dni ne počiva. Dejaven je tako doma kot v sosednji Hrvaški, kjer ima za seboj že nekaj nastopov na festivalih, kot so Mef, Darfest, Marko polo, nedavno pa je sodeloval na Hit festu v Mačah v hrvaškem Zagorju, kjer je nastopilo še 17 drugih znanih glasbenih imen pri nas in sosedih. In Zoky je znova osvojil srca publike. Prisotni v dvorani tamkajšnje­ga kulturnega doma so namreč njegovi pesmi z naslovom Volim Dalmatinku, katere avtorja sta Josip Pokupac (glasba in aranžma) ter Mario Samaržija (besedilo), namenili toliko glasov, da si je prislužil nagrado občinstva. Očitno ga hrvaški poslušalci že dobro poznajo, najbrž tudi zato, ker se videospoti njegovih skladb pogosto vrtijo na televiziji CMM, večkrat je tudi gost oddaje Fio show na zagrebški OTV. Gostuje seveda tudi v naših televizijs­kih oddajah in na radijskih postajah. Trenutno se domačim poslušalce­m predstavlj­a z dvema novima polkama, za kateri namerava posneti videospot. Hudomušna polka je nastala v sodelovanj­u s hrvaškim producento­m Josipom Pokupcem, s katerim Zoky že dolgo uspešno sodeluje, besedilo je prispeval Bernard Miklavec, pod scenarij za videospot pa se je podpisal Konrad Pižorn - Kondi, ki bo imel v njem glavno vlogo. Druga je posvečena vsem mamam in ima naslov Zlata mama. »Posvečena je moji mami, napisal pa jo je Božidar Wolfand - Wolf, s katerim sem pred leti že sodeloval, ko je nastala skladba Slovenec sem. Gre za nosilno skladbo na kaseti, ki je izšla pri Založbi kaset in plošč RTV, prodana pa je bila v srebrni nakladi,« pravi Cilenšek. Sicer pa je polka Zlata mama nastala v sodelovanj­u z odlično glasbeno ekipo: njen avtor Wolf je bil producent, poskrbel je tudi za aranžma, harmoniko in bariton je odigral Jože Sadek, sicer član skupine Eros, kitaro pa je vzel v roke Aleš Svetlin, eden od treh bratov Aansambla Svetlin. Spremljeva­lni vokal sta dodala pevka Andreja Čamernik Rampre in Božidar Wolfand Wolf. MOJCA MAROT

 ?? FOTOGRAFIJ­I: OSEBNI ARHIV ?? V studiu se je ob snemanju Hudomušne polke in Zlate mame zbrala najboljša ekipa, s harmonikar­jem Jožetom Sadekom na čelu.
FOTOGRAFIJ­I: OSEBNI ARHIV V studiu se je ob snemanju Hudomušne polke in Zlate mame zbrala najboljša ekipa, s harmonikar­jem Jožetom Sadekom na čelu.
 ?? ?? Zoky rad nastopa povsod, kjer so dobri in veseli ljudje.
Zoky rad nastopa povsod, kjer so dobri in veseli ljudje.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia