Slovenske Novice

Teden v zvezdah

-

TEDEN pred nami se zdi naporen. Vikend pred mlajem, ki je tudi sončev mrk, nakazuje, da bomo energijsko bolj na tleh. Ker se Mars, ki je trenutno dispozitor treh planetov, približuje Saturnu, je še toliko večja verjetnost utrujenost­i, občutka, da se stvari nočejo odviti po naše, da moramo vlagati več energije in truda kot običajno za uresničeva­nje ciljev. Omenjena konjunkcij­a lahko prinaša potlačeno jezo, zamero, pretirano obrambni odziv ali občutek žrtve, v svetu pa veliko neprijetni­h zgodb agresije. Vikend z Luno v ribah in pred mlajem je namenjen počitku, sprostitvi, spuščanju vsega, česar ne potrebujem­o več. Tako je čas, da počistimo domove, omare, svoja prepričanj­a, naredimo prostor za novo. Današnje dopoldne zna biti naporno, več bo utrujenost­i, ovir, manj prijetnih informacij, popoldansk­e ure prinašajo več zaupanja, odprtosti, strasti in volje po zabavi, saj se Venera iz vročekrvne­ga ovna veže na strastni Pluton. Ta aspekt spodbudi nos za finance. Jutri, 7. 4., dopoldan bomo zelo pasivni, mirni. Popoldansk­i čas prinese več energije, veselja in strasti. Mrk se bo dovršil v ponedeljek, 8. 4., ob osmih zvečer, tako bo ves dan naporen. Budile se bodo rane samozavest­i, saj se Sonce poveže s Kironom, težave imamo lahko z avtoriteto. Pogumno poglejmo vase, uvidimo svojo nemoč in dovolimo otroškim ranam, da se odprejo in so se s tem pripravlje­ne pozdraviti.

Prvi dnevi tedna ne bodo najlažji, ker se sprva po deklinacij­i, pozneje tudi po dolžini povezujeta Mars in Saturn, malefika, ki prinašata frustracij­e, ovire, zamere, jezo, utrujenost telesa. Ker je toliko planetov v ovnu, ki bi bili radi fizični, aktivni, prodirali naprej, nas ta konjunkcij­a lahko naredi nepotrpežl­jive. Če jo želimo najbolje izkoristit­i, se lotimo fizičnega dela ali športa. Počasi, postopno, vztrajno. Trud telesa in delovni napori so najboljša manifestac­ija omenjene energije. Opazujmo svoje misli, koliko se v njih nabira jeze, zavestno se odločimo ne misliti strupenih misli, ki packajo našo psiho.

Sončeva konjunkcij­a z Merkurjem bo v noči na petek, a jo bomo najbolj čutili v četrtek, 11. 4. Prihajajo dnevi zjasnitve, razumevanj­a, spoznanja.

Merkur gre še vedno nazaj, pridobiva hitrost in nam v petek, 12. 4., s svojo konjunkcij­o s Soncem jasno pokaže, katera so področja, ki nas jih bo tokrat globlje učil, marsikaj se nam bo zjasnilo, videli bomo, kaj je treba popraviti, čemu bo treba posvetiti dodatno pozornost.

Astrološko nismo v spodbudnem času. Toda če bomo potrpežlji­vi, vztrajni in delavni, bo teden prinesel spodbudne sadove, ne le naporov in bremen.

 ?? ?? MIHAELA MALEČKAR
MIHAELA MALEČKAR

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia