Slovenske Novice

Lani prvič prejeli

Zbigovski gasilci so pripravili 73. občni zbor Spomnili so na podvige in uspehe preteklega leta

- •

ZBIGOVCI Prostovolj­no gasilsko društvo Zbigovci, v katero je vključenih okrog 180 domačinov ter prebivalce­v sosednjih Črešnjevce­v, Orehovskeg­a Vrha in Ivanjševce­v,

je pripravilo svoj 73. redni letni občni zbor. Na njem so med drugim podelili priznanja in se spomnili svojih najbolj zaslužnih članov. Poleg članov so se zbora udeležili še županja občine Gornja Radgona Urška Mauko Tuš in podžupan Miran Dokl, častni poveljnik Gasilske zveze Gornja Radgona Peter Cvetkovič, radgonska predsednic­a komisije za gasilke Simona Elbl, gasilski poveljnik občine Gornja Radgona Matej Peršak, ter predstavni­ki PGD Črešnjevci, PGD Gornja Radgona, PGD Mele, PGD Orehovci in PGD Radlje ob Dravi.

Predsednik društva Miran Jaušovec je zbranim spregovori­l o lanskem delu društva, tajnik Mitja Kozar pa je prebral obširno poročilo odsotnega poveljnika Mirana Knipliča. Finančno poročilo je predstavil­a Nataša Mulec. Gasilci Zbigovcev so lani proslavili 70-letnico društva, saj je v letu 2021, ko bi jo morali dejansko praznovati, praznovanj­e zaradi epidemije odpadlo. Lani je društvo prevzelo novo gasilno vozilo, vredno okrog 50.000 evrov. To je prvo novo vozilo v vsem delovanju društva, kajti vsa predhodna so bila rabljena. Lani so člani društva uresničili veliko nalog in izvedli največ intervenci­j v svoji sedem desetletij trajajoči zgodovini.

Na občnem zboru so že napovedali tudi letošnjo gasilsko veselico. Ta bo potekala v soboto, 17. avgusta, na njej pa bo nastopil Dejan Vunjak.

Veliko sredstev je bilo v društvu namenjenih tudi za opremo. Gasilke imajo nove uniforme. Seveda pa

 ?? FOTOGRAFIJ­E: OSTE BAKAL ?? Zbora se je udeležilo veliko članov in gostov.
FOTOGRAFIJ­E: OSTE BAKAL Zbora se je udeležilo veliko članov in gostov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia