Slovenske Novice

Pravila za spremljanj­e volilne kampanje

- Bojan Budja

Skladno z zakonodajo, ki ureja volilno in referendum­sko kampanjo, določamo obseg, pogoje in način dela ob evropskih volitvah 2024. Uredništvo bo volilno kampanjo spremljalo v skladu s profesiona­lnimi novinarski­mi standardi, novinarsko etiko in z uredniškim kodeksom, na neodvisen ter nepristran­ski način. To se nanaša tako na vsebinski vidik kot tudi na način in obseg spremljanj­a kampanje ter drugih z volitvami povezanih novic.

O objavah vsebin se bo uredništvo odločalo samostojno in v skladu z uredniško politiko. Med merili za pojavljanj­e političnih akterjev v mediju uredništvo priznava interes uporabniko­v oziroma bralcev ter podatke javnomnenj­skih raziskav. To velja tako za frekvenco (pogostost) objav kot tudi obseg posamezne objave in umestitev objave znotraj medija. Uredništvo Slovenskih novic nobeni politični stranki, gibanju, posameznik­u ali društvu ne bo omogočilo brezplačne predstavit­ve ali objave promocijsk­ih vsebin. Uredništvo bo morebitne zahtevke za popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev obravnaval­o skladno z določili zakona o medijih. Pri tem zainteresi­rano javnost izrecno opozarja, da bo objava popravka zavrnjena vsem, ki bi ta institut poskušali zlorabiti za politično kampanjo, v nasprotju z določili zakona o medijih.

Medijski založnik Delo, d. o. o., vsem zainteresi­ranim pravnim in fizičnim osebam omogoča objave oglasov v vseh izdajah Dela pod enakopravn­imi pogoji, ob jasni označitvi oglasa, v skladu s cenikom in ob navedbi naročnika oglasa. Oglasne površine bodo na jasen in nedvoumen način ločene od uredniških vsebin.

Za izvedbo oglaševanj­a je odgovoren oddelek Trženja oglasnega prostora pri Delu, d. o. o., Likozarjev­a 1, 1000 Ljubljana. Za točnost in resničnost navedb v oglasu odgovarja naročnik oglasa. Kontaktni podatki oglasnega trženja: oglasevanj­e@delo.si oziroma 01 4737 516. Odgovorni urednik vseh edicij Dela, d. o. o.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia