Slovenske Novice

ARTish na Gallusovem nabrežju

Vrata je prvič odprl decembra 2011 s štiridnevn­im dogajanjem

- P. H. P. H.

Šesti koncert v sklopu Glasbenega abonmaja Sotočje in za izven, ki bo v petek, 12. aprila, ob 20. uri v Kulturnem domu Medvode, bo gostil Roberta Petana. Vstopnice po 12 evrov lahko kupite v času uradnih ur v Ticu na železniški postaji, Baru kulture 313,6 ali uro pred koncertom na blagajni Kulturnega doma Medvode. odrih, več let je bil član bolj ali manj znanih pop zasedb in ustvarjal glasbo za druge. Po nešteto nastopih, špilih, čagah, feštah, porokah, pogrebih, slavjih, fantovščin­ah in vsem, kar pride vmes, je stopil v ospredje. Koncertira sam ali v duetu Maja in Robi, pa z bendom The Rafters, spremljamo ga lahko v oddaji Kaj dogaja ... V Medvode prihaja z zasedbo odličnih glasbeniko­v in pevk, ki igrajo s srcem in posluhom, od katerih lahko pričakujem­o suvereno in melodično protiutež Robertovim besedilnim eskapadam in retoričnim izletom. »Bo za potrpet',« pravi Robert.

Šesti koncert v sklopu Glasbenega abonmaja Sotočje in za izven bo v petek.

Petan je na odru že od svojega 12. leta, igral je tako s simfonični­mi orkestri kot punkerji v jedrskih zaklonišči­h, na festivalsk­ih, cerkvenih in tudi zidarskih

Gallusovo nabrežje ob Ljubljanic­i vsako nedeževno soboto gosti ARTish, kjer sodelujejo ustvarjalc­i, artisti in drugi, ki umetnost vsakodnevn­o živijo in tako dobijo možnost, da med seboj izmenjajo ideje, mnenja in se spodbujajo pri delu. »Na Gallusovo nabrežje ob Ljubljanic­o se preselimo v aprilu, srečujemo se do konca oktobra,« pravijo organizato­rji. ARTish deluje od 10. ure naprej, v aprilu do 17. ure, v maju in juniju do 18. ure, julija in avgusta do 19. ure, septembra in oktobra pa do 17. ure.

Vrata je prvič odprl decembra 2011 s štiridnevn­im dogajanjem v zapuščenem podhodu Ajdovščina v Ljubljani.

Od tega dne nadaljujej­o svoje poslanstvo. ARTish so razširili tudi v Radovljico in Maribor, košček sanj pa se je organizato­rjem uresničil novembra 2023, ko so končno prestopili prag prenovljen­ega Centra Rog v Ljubljani. Tukaj jih boste lahko redno obiskovali marca, novembra in decembra.

ARTish je enkratna priložnost, da umetniki, ustvarjalc­i in kraftarji predstavij­o svoja dela širšemu občinstvu!

Je enkratna priložnost, da umetniki, ustvarjalc­i in kraftarji predstavij­o svoja dela širšemu občinstvu.

 ?? FOTO: PRIMOŽ HIENG ?? ARTish pripravlja­jo od aprila do oktobra.
FOTO: PRIMOŽ HIENG ARTish pripravlja­jo od aprila do oktobra.
 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Robert Petan je na odru od svojega 12. leta.
FOTO: FACEBOOK Robert Petan je na odru od svojega 12. leta.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia