Slovenske Novice

Ubil ključno pričo

-

» ALEN KRALJEVIĆ JE MANIPULATI­VNA OSEBA, KI VES ČAS IŠČE NAČINE, KAKO BI KOMU ŠKODOVAL.

neposredno napeljeval Šljivarja, da bi našel osebe, ki bi umorile Rashida,« je opozorila tožilka in še, da bi za to plačal skupno 30.000 evrov. Polovico pred umorom, polovico po njem. Libanonec naj bi dal Kraljeviću natančna navodila in »prek zunanjih vez« priskrbel morilsko orožje – bodisi kemikalije bodisi strelno orožje.

Trije morilski scenariji

»Naročil je, da ga je treba likvidirat­i tako, da bo izginil in da bo voden kot pogrešana oseba,« je izpostavil­a tožilka in nadaljeval­a, da so bili ob tem podani trije potencialn­i morilski scenariji. V prvem: »da se ga poškropi z živim srebrom in bi takoj nastopila smrt, pri čemer bi se ga odpeljalo na z obtoženčev­e strani določeno lokacijo, kjer bi se ga zakopalo«. Nad truplo bi se nato še »posul neki prah, da ga še pes ne bi zavohal«. Drugi scenarij: »Da se v stanovanju prevrta kukalo vrat in skozi potisne cevko, skozi katero se v stanovanje spusti sarin ali soman (bojna strupa, op. a.)«. V tretjem scenariju naj bi Iračan padel pod streli – pred sodiščem. Kraljević in Šljivar vsega tega, kar naj bi si natančno zamislil obtoženi, nista storila, saj sta se odločila, da bosta zadevo prijavila policiji.

Zavrača obtožbe

»Ja, razumel sem obtožnico. Ampak to so namišljene obtožbe,« je včeraj na sodišču komentiral Stephen in dodal, da vztraja pri 16 strani dolgem zagovoru iz preiskave. V njem obtožbe na svoj račun odločno zavrača. »Upira se mi, kako je iz lufta potegnil svoje trditve,« je očital Kraljeviću. Označil ga je za manipulati­vno osebo in patološkeg­a lažnivca. V priporu naj bi se Kraljević zelo zanimal zanj oziroma za njegov primer, ki je takrat tekel zoper njega (napeljevan­je Iračana k uboju). »Alen Kraljević je manipulati­vna oseba, ki ves čas išče načine, kako bi komu škodoval, in potem pride ter si mane roke z zlim nasmehom na obrazu in se baha s svojimi podvigi, kako je eno osebo naperil proti drugi. Je čista zloba, nesnaga in nekaj zelo zavržnega odlikuje tako barabo,« je izpostavil obtoženi. In nadaljeval: »In kje je ta visoka vsota denarja, za katero policija trdi, da sem jo poskušal prinesti iz Francije? Saj niso našli nobenega denarja. Prav tako niso našli nobenih nevarnih kemikalij, saj je promet s temi kemikalija­mi omejen in jih je zelo težko dobiti.«

Ð

 ?? FOTO: ALEKSANDER BRUDAR ?? Alen Kraljević je bil zaradi goljufije obsojen prejšnji teden.
FOTO: ALEKSANDER BRUDAR Alen Kraljević je bil zaradi goljufije obsojen prejšnji teden.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia