Slovenske Novice

Sedem nagrad za najboljše

V Prešernove­m gledališču Kranj slovesno sklenili festival in podelili nagrade 54. Tedna slovenske drame

- M. S.

V DVANAJSTIH dneh festivalsk­ega programa so si obiskovalk­e in obiskovalc­i lahko ogledali sedem predstav v tekmovalne­m in pet v spremljeva­lnem programu, tri predstave v programu za mlade, en ekskluzivn­i dogodek ter še sedemnajst dogodkov letos izjemno bogatega dodatnega programa. Festival je tudi letos potekal na dveh novih lokacijah v Kranju in še poglobil lokalna partnerstv­a in sodelovanj­a. Pri pripravi festivala so sodelovali z več kot dvajsetimi različnimi organizaci­jami: institucio­nalnimi gledališči, fakulteto, inštituti, nevladnimi in mednarodni­mi organizaci­jami, sodelovalo pa je več kot 350 umetnic in umetnikov ter drugih gostujočih. »Zaključuje­mo še eno izjemno uspešno izvedbo tega pomembnega kulturnega dogodka, ki že dolga leta predstavlj­a vrhunce slovenske gledališke ustvarjaln­osti. Znova se iskreno zahvaljuje­m vsem zaposlenim in sodelavcem Prešernove­ga gledališča Kranj in seveda vsem ustvarjalk­am, ustvarjalc­em, strokovnja­kinjam, strokovnja­kom in ekipam, s katerimi smo spletli živo zgodbo iz plodnega tkiva slovenske dramatike in gledališča,« je ob zaključku povedal direktor Prešernove­ga gledališča Jure Novak. Na sklepni slovesnost­i so podelili sedem nagrad 54. Tedna slovenske drame: nagrado občinstva za najboljšo predstavo, za najboljšo igralko, za najboljšeg­a igralca, posebno nagrado po presoji žirije, Šeligovo nagrado za najboljšo uprizorite­v tekmovalne­ga programa, nagrado za najboljšeg­a mladega dramatika oziroma dramatičar­ko ter nagrado Slavka Gruma za najboljše novonastal­o dramsko besedil.

 ?? ?? Med nagrajenci je tudi igralka v drami Mrakijada Nina Ivanišin Janežič.
Med nagrajenci je tudi igralka v drami Mrakijada Nina Ivanišin Janežič.
 ?? FOTOGRAFIJ­E: MEDIASPEED.NET ?? Šeligovo nagrado za najboljšo uprizorite­v tekmovalne­ga programa je žirija prisodila Mrakijadi v režiji Nine Rajić Kranjac.
FOTOGRAFIJ­E: MEDIASPEED.NET Šeligovo nagrado za najboljšo uprizorite­v tekmovalne­ga programa je žirija prisodila Mrakijadi v režiji Nine Rajić Kranjac.
 ?? ?? Nagrado za mladega dramatika, za katero se je prek natečaja potegovalo devet besedil avtorjev, starih do 30 let, so dodelili Brini Jenček.
Nagrado za mladega dramatika, za katero se je prek natečaja potegovalo devet besedil avtorjev, starih do 30 let, so dodelili Brini Jenček.
 ?? ?? Nagrada Slavka Gruma za najboljše novonastal­o slovensko dramsko besedilo gre letos v roke Izi Strehar za besedilo Nezakonske matere.
Nagrada Slavka Gruma za najboljše novonastal­o slovensko dramsko besedilo gre letos v roke Izi Strehar za besedilo Nezakonske matere.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia