Slovenske Novice

Gasilec ustrelil

Marino Šavron se brani, da ga takrat sploh ni bilo doma V strahu pred odškodnins­ko odgovornos­tjo hišo podaril sinu

- •

KOPER Upokojeni poklicni gasilec Javnega zavoda Gasilska brigada Koper Marino Šavron je po prepričanj­u preiskoval­cev v torek, 19. septembra lani, ob pol osmih zvečer streljal in zadel v parkirano vozilo, potem pa še v tri ljudi, ki so se nič hudega sluteči peljali mimo (takrat še) njegove hiše v istrski vasici Sirči, ki je iz središča Kopra oddaljena 20 kilometrov. Očetu treh polnoletni­h otrok, ki je takrat 40-letnika iz zaselka Divči v Občini Komen s šibrovko ranil v roko, grozi osem let zapora. Preiskoval­ci so zbrali dovolj dokazov, da je koprsko tožilstvo zoper gasilca novembra vložilo obtožnico. Trojica se je po njihovem prepričanj­u v dogovoru s tamkajšnji­m domačinom s kombijem pripeljala v Sirči, kjer so prevzeli ter na vozilo naložili staro železo in druge kovine. Nekatere bližnje sosede so povprašali po odpadnem

železu, gasilca menda ne, potem pa so se s tovornim vozilom odpeljali in v trenutku, ko so se peljali mimo njegove hiše, naj bi – ne da bi ga izzvali ali se sploh pogovarjal­i z njim – streljal vanje; 61-letnik se izgovarja, da ni streljal on, saj ga tam sploh naj ne bi bilo, zagotavlja menda, da je bil prav tedaj ob svoji trti, od koder naj bi slišal glasen pok.

Za orožje ni imel dovoljenj

A zoper gasilca so preiskoval­ci našli dovolj trdnih dokazov, da je po sedmih mesecih še vedno v priporu. Podaljšali so mu ga menda zaradi ponovitven­e nevarnosti, po neuradnih podatkih naj bi na strelnem orožju in strelivu ter drugod našli njegove biološke sledi, na rokah pa značilne delce smodnika.

 ?? FOTO: MONI ČERNE ?? Šavrona naj bi kot strelca prepoznali dve priči.
FOTO: MONI ČERNE Šavrona naj bi kot strelca prepoznali dve priči.
 ?? FOTO: PU KOPER FOTO: MONI ČERNE ?? Streljal naj bi s svojo šibrovko.
Po sosedinih besedah naj bi streljal z vhodnih vrat svoje hiše.
FOTO: PU KOPER FOTO: MONI ČERNE Streljal naj bi s svojo šibrovko. Po sosedinih besedah naj bi streljal z vhodnih vrat svoje hiše.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia