Slovenske Novice

S kletvico dvignil prah

- S. N.

Domen Kumer je z izbiro besed v novi skladbi povzročil pravi val razburjenj­a

PEVEC Domen Kumer je v teh dneh poskrbel za nemalo razburjenj­a. Oboževalce je sicer osrečil z novo skladbo z naslovom Halo, halo?!, necenzurir­ano besedilo na platformi youtube pa je dvignilo nemalo prahu in mnogi spletni uporabniki menijo, da je izbira takšnih besed neprimerna.

»Dokler me ne pošlješ v p **** m **** ,« v novi skladbi poje Domen, ki je zanjo posnel tudi videospot – v slabem tednu si ga je ogledalo več kot 200.000 ljudi. Nedvomno tudi zaradi zanimive izbire besed, o kateri si je Domen, ko je skladbo ustvaril, mislil: »Zakaj pa te besedne zveze ne bi uporabili v poletno obarvani uspešnici?« In tako je nastala nova skladba. Melodijo je napisal Domen, k pisanju besedila pa je povabil stilovca Gašperja Jazbeca. Pri aranžmaju je z Domnom sodeloval njegov basist Štefko Šarkezi, v ozadju pa lahko slišimo veliko zasedbo spremljeva­lnih pevcev, med njimi Špelo Grošelj, Miho Hercoga, ansambel Stil in Vražje muzikante. Drzni Domen ob izidu nove skladbe pravi, da so tudi manj lepe besede del našega življenja, še posebno v posebnih čustvenih stanjih. Za radijske postaje je seveda posnel cenzuriran­o različico.

Slovenski Ken?

Zanimiva je tudi zgodba okrog snemanja videospota, za katerega so potreboval­i veliko statistov, zato so jih poiskali prek družabnih omrežij. »Na naše presenečen­je se je v nekaj dneh prijavilo več kot 250 kandidatov in kandidatk. K sodelovanj­u smo jih povabili 35 in skupaj smo se imeli na dvodnevnem snemanju res čudovito,« pravi pevec. Prvi dan je snemanje potekalo na Štajerskem, drugi dan pa na Primorskem, kjer jim je občina Piran omogočila neposreden dostop do plaže. Tja so namreč pripeljali poseben avtobus, poleg tega pa lahko v videospotu vidimo staro telefonsko govorilnic­o, ki so jo prebarvali v rožnato. Govorilnic­a pa ni bila edina stvar, ki je za potrebe videospota spremenila barvo, Domen si je dal temne lase prebarvati v svetle odtenke, o podobnosti s Kenom iz filma Barbie pa pove, da gre le za naključje. Sicer pa je Štajerec pokazal tudi svoje kaskadersk­e sposobnost­i, zaradi katerih je skoraj zabredel v težave. Med stanjem na avtobusu ga je opazila policija ter s prižganimi lučmi dohitela ekipo, a so se možje v modrem hitro prepričali, da snemanje poteka varno.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: ARHIV IZVAJALCA ?? Videospot so posneli v dveh dneh.
FOTOGRAFIJ­E: ARHIV IZVAJALCA Videospot so posneli v dveh dneh.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia