Slovenske Novice

Napadalca ubila policistka

V nakupovaln­em središču do smrti zabodel šest ljudi Štirideset­letnik je ranil celo devet mesecev staro punčko

- •

SYDNEY V enem od nakupovaln­ih središč v Sydneyju v Avstraliji je bilo v soboto v napadu z nožem ubitih šest ljudi, več je bilo ranjenih. Policistka je v posredovan­ju s strelnim orožjem ubila napadalca, 40-letnega Joela Cauchija iz Queensland­a, ki je deloval sam. Bil je stari znanec policije, obravnaval­i so ga sicer zgolj zaradi duševnih težav. Bil je brezdomec in je zadnjih nekaj let živel v svojem avtomobilu in v hostlih za popotnike, je sporočila policija.

Kot je pojasnila predstavni­ca policije Novega Južnega Walesa Karen Webb, so štiri ženske in en moški umrli na prizorišču napada, ena ženska pa pozneje v bolnišnici. Šlo naj bi za mater devetmeseč­ne punčke Ashlee Good, ki je bila prav tako ranjena in so jo morali operirati. V bolnišnice so sicer prepeljali osem ranjenih, skupaj jih je bilo ranjenih 12. Cauchi, ki naj bi trpel za shizofreni­jo, je ubil 30-letnega varnostnik­a Faraza Tahirja, 47-letno mamo dveh otrok Jade Young, 25-letno Dawn Singleton, hčerko avstralske­ga poslovneža in milijonarj­a, 38-letno mamico Ashlee Good in še dve neimenovan­i ženski. Po poročanju avstralski­h medijev je Ashlee Good umrla, medtem ko je skušala rešiti svojo dojenčico, ki jo je Cauchi zabodel. Po operaciji je punčka trenutno v stabilnem stanju. Avstralski premier Antony Albanese je dejal, da je grozljivi dogodek povsem nerazumlji­v, se poklonil žrtvam ter svojcem izrekel sožalje. Policija nadaljuje preiskavo napada, po besedah preiskoval­cev

Storilca so na posnetkih prepoznali in identifici­rali člani njegove družine.

je moški žrtve najverjetn­eje izbiral naključno. Storilca so na posnetkih prepoznali in identifici­rali člani njegove družine, s katerimi sicer že dlje ni imel stikov. STA

 ?? FOTO: DAVID GRAY/AFP ?? Žrtvam sta se poklonila tudi avstralski premier Anthony Albanese in premier Novega Južnega Walesa Chris Minns.
FOTO: DAVID GRAY/AFP Žrtvam sta se poklonila tudi avstralski premier Anthony Albanese in premier Novega Južnega Walesa Chris Minns.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia