Slovenske Novice

Trk na prehiteval­nem pasu

V treh dneh 451 nesreč, v njih se je 7 udeležence­v hudo ranilo, 60 pa lažje

- V. A.

LJUBLJANA • V treh dneh se je na slovenskih cestah zgodilo 451 prometnih nesreč, v katerih se je 7 udeležence­v hudo ranilo, 60 lažje, 385 nesreč pa se je končalo z materialno škodo. Pred naseljem Petrinje je v soboto ob 13.05 padel kolesar. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu ranjenca. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Nekaj pred 13. uro se je zgodila prometna nesreča na Podpeški cesti na Brezovici. Povzročil jo je kolesar, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji za voznico in ni mogel ustaviti, ko je voznica pred njim ustavila za kolono vozil. Pri padcu se je ranil. Na cesti Potoče–Gojače je ob 12.13 osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Na avtocesti Brezovica– Vrhnika sta ob 10. uri na prehiteval­nem pasu trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator­ja, reševalci so oskrbeli ranjenca.

V naselju Bela Cerkev sta ob 9.13 trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Bela Cerkev so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator­ja, nevtralizi­rali razlite motorne tekočine, nudili pomoč vlečni službi in očistili cestišče. Dva ranjenca so reševalci oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico.

Na Kidričevi cesti v Celju sta ob 1.29 trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetlje­vali kraj dogodka, odklopili akumulator­ja in nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine. Za ranjenca so poskrbeli reševalci.

V petek malo pred 23. uro je voznik osebnega avta zapeljal na Slovensko cesto v Ljubljani, trčil v žensko, ki je cesto prečkala zunaj prehoda za pešce, in jo lažje ranil.

V Litiji je nekaj po 17. uri voznik osebnega vozila zapeljal vzvratno iz parkirnega boksa, trčil v žensko, ki je hodila po parkirišču, in jo lažje ranil. Na priključku avtoceste Brnik sta ob 16. uri trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so kraj zavarovali, posuli razlite tekočine in odklopili akumulator­ja. Za ranjenca so poskrbeli reševalci. V Ljutomeru je padel voznik kolesa z motorjem in se je lažje ranil. V Mislinjski Dobravi sta ob 12.56 trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem pri prenosu ranjenca do reševalneg­a vozila. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico. V celjski Kidričevi ulici sta ob 12.44 trčila kombi in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ranjenca, odklopili akumulator­ja, nevtralizi­rali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem. Ranjenca so odpeljali v celjsko bolnišnico.

Zasegli 25 vozil

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so 25 voznikom zasegli vozilo, v treznilnic­o pa spravili 3 voznike. Med kontrolo prometa na avtocesti so ponoči na območju Čateža ob Savi zaradi nezaneslji­ve vožnje ustavili 18-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, napihal je 1,81 promila. Okoli polnoči so na Vipavskem ustavili voznico, ki je napihala 0,87 promila. Trebanjski policisti so med kontrolo prometa na območju Grma nekaj po 22. uri ustavili 31-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistri­ran avto z različnima registrski­ma tablicama, ki pripadata drugim vozilom. Na Ravnah na Koroškem so zvečer ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom kokaina. Gorenjski prometniki so nekaj pred 10. uro obravnaval­i 47-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na območju Slovenj Gradca so zvečer ustavili voznika, ki je napihal 1,50 promila. Popoldan so na območju Idrije ustavili voznika začetnika, ki ni uporabljal varnostneg­a pasu, na avtu ni bilo registrski­h tablic, avto ni registrira­n ne zavarovan, povrhu pa je bil voznik še pozitiven na amfetamin in opiate. Pa je šlo vozniško dovoljenje. V Kanalu so ustavili voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Na območju Obrežja so ustavili voznika bentleyja bolgarske registraci­je, ki je na avtocesti vozil s hitrostjo 184 km/h; 58-letnemu Bolgaru so izrekli globo.

 ?? ?? Obrnil se je na streho.
Obrnil se je na streho.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia