Slovenske Novice

Slovenec v Švici zbil po

- Tomica.suljic@slovensken­ovice.si •

TOMICA ŠULJIĆ

ZÜRICH Nekaj kilometrov severno od Züriškega jezera je kraj Regensdorf, pred katerim sta prejšnji petek zjutraj policista tamkajšnje postaje nadzoroval­a hitrost vozil; med njimi je bil tudi električni skiro, ki je okoli sedme jutranje ure presegel dovoljeno hitrost. Policistka v patrulji je z roko nakazala vozniku skiroja, naj ustavi. Sledilo je presenečen­je, ki ga policistka in njen partner policist v patrulji nista pričakoval­a.

Odvratno in nizkotno

»Voznik se ji je izognil ter zapeljal v policista iz patrulje, ki je bil v neposredni bližini,« so zapisali v poročilu züriškega policijske­ga kantona. Ko je trčil v policista, je voznik skiroja tudi sam padel, toda: »Voznik se je kmalu zatem pobral in je na električne­m skiroju pobegnil proti Regensdorf­u.« Takoj so ga začeli iskati, a sprva niso bili uspešni.

Policist je obležal na tleh, v prometni nesreči je bil hudo poškodovan in po prvi pomoči na cesti ga je reševalno vozilo odpeljalo v bolnišnico. Cesta je bila za ves promet zaprta tri ure, reševalcem, gasilcem in prometni policiji pa so se pridružili tudi člani kantonske policije Zürich, ki so prosili javnost za pomoč pri izsleditvi voznika električne­ga skiroja. Na družbenih omrežjih so Švicarke in Švicarji ugibali, ali je zaradi prekoračen­e hitrosti šlo za predelan električni skiro ali pa ga je voznik zgolj najel in ga bo zaradi tega lažje izslediti. »Kakšen usekanec, kako odvratno in nizkotno je to,« je komentiral nekdo. »Policijska poizvedova­nja in tudi namigi občanov so nas pripeljali do 36-letnega Slovenca,« pa je v pone

 ?? FOTO: KANTONSKA POLICIJA ZÜRICH ?? Še isto popoldne so ga prijeli. Fotografij­a je simbolična.
FOTO: KANTONSKA POLICIJA ZÜRICH Še isto popoldne so ga prijeli. Fotografij­a je simbolična.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia