Slovenske Novice

Michaela Jacksona igra njegov nečak

Film bo obravnaval pevčevo slavo, a tudi njegove padce Producent je sodeloval tudi pri biografiji o skupini Queen napovednik začenja scena, v kateri pevec na koncertu navdušuje vzhičene oboževalce s pesmimi Man in the Mirror ter Thriller.

- STA, B. K. P.

PREDVIDOMA aprila naslednje leto prihaja v kinematogr­afe težko pričakovan­i biografski film o legendarni pop zvezdi Michaelu Jacksonu s preprostim naslovom Michael. Režiser Antoine

Fuqua, ki je najbolj znan po akcijskih filmih in trilerjih, obljublja vpogled v glasbeniko­vo življenje, vključno s čustvenimi zapleti, ki so nastali kot posledica njegovega superzvezd­ništva. Fuqua se je kot režiser proslavil leta 2001 s filmom Dan za trening, v katerem sta blestela Denzel Washington in Ethan Hawke. Producent Graham King je poudaril, da se je na film, v katerem so dramatično prikazana tudi čustvena stanja umetnika, pripravlja­l dolgih sedem let. V tem času je opravil na stotine intervjuje­v in skrbno preučil, kako strniti zapleteno življenje in zapuščino legende pop glasbe. »Obstajajo preprosti biografski filmi, potem pa je tu biografija o Michaelu Jacksonu,« je pojasnil King, ki je sodeloval tudi pri nastanku biografske­ga filma Bohemian Rhapsody o legendarni britanski rock skupini Queen in njihovemu pevcu Freddieju Mercuryju. Slednjega je zaigral Rami Malek. Freddiejev­i oboževalci in kritiki so se strinjali, da je vlogo odlično odigral, do potankosti je naštudiral mimiko, gibe in govor legendarne­ga rockerja, zato je King tudi za vlogo Jacksona želel nekoga, ki bi se ji posvetil prav tako predano. Na koncu so se odločili za neznanega in igralsko neizkušene­ga pevčevega nečaka Jaafarja Michaela.

V nekajminut­nem posnetku, ki je bil predvajan na sejmu CinemaCon v Las Vegasu, Jaafar uteleša stričevo karizmo in odrsko osebnost, medtem ko nosi njegove značilne belo obleko z gumbi, bleščečo rokavico in klobuk.

Za oskarja nominirana Colman Domingo in Nia Long bosta upodobila zvezdnikov­e starše Joa in Katherine Jackson. V filmu igrajo tudi Miles Teller, Laura Harrier, Kat Graham, Larenz Tate in Jessica Sula.

Napovednik začenja scena, v kateri pevec na koncertu navdušuje vzhičene oboževalce s pesmimi Man in the Mirror ter Thriller. V filmu, ki je sicer še v nastajanju, bo predvajani­h več kot 30 pesmi, začenši s klasično izvedbo pesmi ABC skupine Jackson 5 v oddaji American Bandstand, vlogo mladega Michaela so ustvarjalc­i zaupali Julianu Krueju Valdiju. Napovednik prikazuje tudi Jacksona, medtem ko ga zasledujej­o občudujoče množice in paparaci. Film bo poleg glasbeniko­ve slave obravnaval tudi njegove padce, kot so številne obtožbe o zlorabi otrok, ki so ga doletele. Leta 1993 je bila tožba proti pevcu poravnana na civilnem sodišču, leta 2005 pa so mu sodili zaradi podobnih obtožb, a ga nato oprostili.

Jackson je s klasikami, kot so Beat It, Billie Jean, Bad in Black or White, zasedel vrhove lestvic in se zapisal v zgodovino glasbe. Umrl je leta 2009 zaradi prevelikeg­a odmerka anestetika propofol.

 ?? FOTO: MEGAN LEWIS/REUTERS ?? Film obljublja vpogled v glasbeniko­vo življenje.
FOTO: MEGAN LEWIS/REUTERS Film obljublja vpogled v glasbeniko­vo življenje.
 ?? FOTO: CARLOS CHAVEZ/REUTERS ?? Mamo Katherine Jackson bo upodobila Nia Long.
FOTO: CARLOS CHAVEZ/REUTERS Mamo Katherine Jackson bo upodobila Nia Long.
 ?? FOTO: STEVE MARCUS/REUTERS ?? Antoine Fuqua je najbolj znan po akcijah in trilerjih.
FOTO: STEVE MARCUS/REUTERS Antoine Fuqua je najbolj znan po akcijah in trilerjih.
 ?? FOTO: JEAN-CLAUDE COUTAUSSE/AFP ?? Graham King je sodeloval tudi pri Bohemian Rhapsody.
FOTO: JEAN-CLAUDE COUTAUSSE/AFP Graham King je sodeloval tudi pri Bohemian Rhapsody.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia