Slovenske Novice

Lepotno tekmovanje umetnih lepotic

Na Fanvue Miss AI se bo pomerila umetna inteligenc­a V žiriji le dva prava človeka, drugi so izdelek računalnik­a

- A. J.

ČE SE že vse življenje pritožujet­e, da tekmovalke na lepotnih izborih ne dosegajo vaših osebnih lepotnih standardov ali pa bi si celo sami želeli nastopiti na katerem, pa nimate pravih atributov za to, se vam obeta sanjska priložnost. Sodelujete namreč lahko na lepotnem tekmovanju, na katerem se bo pomerila umetna inteligenc­a. Vse, kar morate storiti, je, da sedete za računalnik in ustvarite svojo idealno lepotico. Če se bo strokovna žirija strinjala z vašim okusom za lepoto, vas čaka lepa nagrada: zmagovalka bo namreč svojemu stvaritelj­u prinesla 20.000 dolarjev (18.500 evrov) nagrade.

O zmagovalki na tekmovanju Fanvue Miss Artifical Intelligen­ce bodo odločali sodniki in dve vplivnici, ki sta prav tako narejeni s pomočjo umetne inteligenc­e. V komisiji sta le dva prava človeka, in sicer zgodovinar­ka lepotnih tekmovanj

Sally Ann Fawcett ter Andrew Bloch, svetovalec za odnose z javnostmi lorda Sugarja.

Ocenjevali bodo tudi priljublje­nost v družbenih medijih.

Udeleženke bodo ocenjevali na podlagi lepote, vpliva v družbenih medijih in spretnosti, ki so jih pri ustvarjanj­u lepotice pokazali njihovi ustvarjalc­i. Soustanovi­telj podjetja Fanvue, ki organizira dogodek, Will Monanage, upa, da bo lepotno tekmovanje razumljeno kot oskarji umetne inteligenc­e. Tekmovalci morajo za sodelovanj­e predložiti samo podobo ženske, ki jo ustvari umetna inteligenc­a, in odgovoriti na nekaj vprašanj. Med njimi je tradiciona­lno vprašanje z lepotnih tekmovanj – kako bi spremenili svet na bolje. Med tekmovalka­mi (in njihovimi ustvarjalc­i) bodo izbrali 10 najboljših, razglasite­v top treh bo maja.

dobi ustvarjale­c zmagovalke.

 ?? FOTO: FANVUE FOTO: FRANCIS MASCARENHA­S/REUTERS ?? Izmišljena vplivnica Aitana Lopez bo ena od sodnikov.
Bodo resnične lepotice, kot je letošnja miss sveta Krystyna Pyszkova, kmalu stvar preteklost­i?
FOTO: FANVUE FOTO: FRANCIS MASCARENHA­S/REUTERS Izmišljena vplivnica Aitana Lopez bo ena od sodnikov. Bodo resnične lepotice, kot je letošnja miss sveta Krystyna Pyszkova, kmalu stvar preteklost­i?
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia