Slovenske Novice - Suzy

Vsestransk­o iznajdljiv­a

- S. R.,

KLJUB MLADOSTI JE ENA NAJBOLJ NADARJENIH IN PREPOZNAVN­IH IGRALK V GLEDALIŠČU, FILMU IN NA TELEVIZIJI. TRENUTNO GLEDALCE V VLOGI LARE DOLENC NAVDUŠUJE V NANIZANKI SKRITO V RAJU. Z NJENIM LIKOM JO POVEZUJE TUDI ŽALOSTNA PRETEKLOST – SMRT OČETA. GAJIN OČE VILKO JE UMRL, KO JE BILA STARA KOMAJ DEVET LET. MAMA, S KATERO STA ZELO POVEZANI, PA NE ZAMUDI NOBENE HČERKINE PREMIERE IN JE NA NJENE USPEHE TUDI ZELO PONOSNA.

»Te dni dokončujem svoj magistrski projekt, plesno-igrani film, kar mi vzame največ časa. Magisterij delam iz Umetnosti giba. Čeprav imam kopico obveznosti, poskušam v življenju stopati korak za korakom, z malimi cilji, zato več od tega, da je moj načrt, da uspešno magistrira­m, ne znam povedati,« pove Gaja, ki se je nekako naučila krmariti med vsemi obveznostm­i.

VRATOLOMNA HOJA PO ROBU

»Včasih mi gre bolje, drugič slabše. Predvsem pa poskušam biti organizira­na in disciplini­rana ter vzpostavlj­ati rutino, ob kateri se najbolje počutim. Poskušam slalomirat­i med tem, kar moram narediti, in tem, kar potrebujem, da dobro delujem. Občasno se odpovem kakovostne­mu spancu, prostim večerom pred televizorj­em in druženju s prijatelji. Ampak poskušam vedno poskrbeti, da to tudi nadoknadim,« razlaga igralka, ki ji oddih pomeni že to, da prežene iz glave vse stvari, ki bi jih morala narediti tisti dan, in gre na sprehod v naravo, si vzame prost večer, da pogleda kak film ali gre na izlet. Najbolj spočita je, ko ima dobro življenjsk­o rutino – dovolj spanca, zdravo hrano, gibanje, navdihujoč­e delo ter jo obdajajo kreativni ljudje. Na snemanju nanizanke Skrito v raju je zelo uživala, a prav nič ne pogreša vstajanja pred peto uro zjutraj. Ekipi se je zgodilo veliko prigod, ki si jih bo za vedno zapomnila, a seveda niso za javnost.

VELIKO BOLJ ODLOČNA KOT LARA

Gaja je za vlogo svoje junakinje Lare dobila veliko pohval. »Lara je punca dobrega srca, strastna okoljevars­tvenica, ki premore ogromno sočutja in ljubezni do vseh in vsega okoli sebe. V večini pogledov se precej razlikujev­a, sploh, ker je ona veliko bolj zmedena v ljubezni in malo bolj naivna kot jaz. Nekatere reči dojema veliko bolj usodno in ima več potrpljenj­a za človeške napake in neumnosti. Jaz sem veliko bolj odločna in nepopustlj­iva, sploh v odnosih, in lahko rečem, da na svet gledam bolj realno kot ona,« pravi.

HVALEŽNA, DA JO DELO NAJDE SAMO

»Kar se dela tiče – nikoli ga ne iščem, vsak projekt odpre vrata za nove projekte, druga pa zapre. Tako je to življenje – kot plovba čez morje. Včasih je viharnejša, drugič mirnejša,« se zasmeji. »Trenutno mi ni težko preživeti, vendar veliko delam. In res je, da so boljši in slabši trenutki. Hvaležna sem, da sem se že precej hitro osamosvoji­la, vendar še nisem tam, kjer si želim biti,« pove v smehu, bolj resno pa doda, da razmišlja tudi o prihodnost­i. Hitro navrže, da je službo težko dobiti, a ta trenutek si tega niti ne želi, zato se s tem ne ukvarja pretirano. »Zdaj sem svobodnjak­inja in svoboda mi ugaja.« Pomladi se je razveselil­a, doda. »Moja najljubša spomladans­ka aktivnost je sprehod s psom. Zelo rada opazujem in pozdravlja­m prve zvončke, ki pokukajo na svet,« veselo pove simpatična igralka, ki noče razkriti, kdo ji lepša dneve. Meni, da morajo kljub medijski prepoznavn­osti nekatere reči v življenju ostati samo njene. Želi, da je tako tudi pri ljubezni.

 ?? FOTO MEDIASPEED, POP TV ?? Gaja, ki trenutno blesti v nanizanki Skrito v raju, se pripravlja na predstavo v okviru Anton Podbevšek teatra in Mini teatra.
FOTO MEDIASPEED, POP TV Gaja, ki trenutno blesti v nanizanki Skrito v raju, se pripravlja na predstavo v okviru Anton Podbevšek teatra in Mini teatra.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia