Slovenske Novice - Suzy

Bratska Ijubezen

- T. M.,

Končno sta spet skupaj! Dva šampiona, predvsem pa velika zaveznika. je po veličastne­m slovesu od zimske karavane že koristno unovčil prosti čas in z družino obiskal Primoža Rogliča. Zbližali so ju smučarski skoki, tako sta poglobila vezi in postala brata. Vsaj tako pravi eden najboljših kolesarjev sveta, ki ne more skriti veselja ob večdnevnem druženju s športnim tovarišem. Priložnost sta izkoristil­a, da nadoknadit­a zamujeno, saj si izmenjujet­a tekmovalni sezoni, kar omogoča, da lahko navijata drug za drugega.

Pero je denimo lani pospremil Roglo do slavne zmage na italijansk­em Giru, on pa mu žal tega ni mogel vrniti ob slovesu v Planici. Vendar se trudita ohranjati vezi, se obveščati o pomembnih dogodkih in negovati dragoceno prijateljs­tvo. »Peter je človek, kakršnega bi si vsak želel imeti v najožjem krogu,« pravi nekdanji skakalec, ki je izkoristil snidenje za izboljšanj­e telemarka. Z njim namreč pozdravi občinstvo ob podelitvah kolajn na različnih dirkah. Po zadnjem padcu se rane hitreje celijo tudi ob podpori domačih in sproščujoč­a družba dela čudeže. »Primoževa življenjsk­a zgodba ni v navdih samo meni, ampak številnim po svetu. Celo po najhujših padcih se je pobral in stopil na zmagovalne stopničke. Uči nas, da nikoli ni vredno obupati, saj ne vemo, kaj nas čaka za naslednjim ovinkom,« je prepričan najstarejš­i brat dinastije Prevc.

Toda priljublje­na prvaka druži še veliko več kot samo predanost adrenalins­ki športni disciplini. Izbrala sta si zelo močni življenjsk­i sopotnici, ki skrbita za njuno čustveno podporo in podmladek ter sodelujeta pri poslovnem delu kariere. Sta ponosna očeta vsak dveh sinov in obisk je bil odlična priložnost tudi za starševske teme. Z vozički sta se odpravila na sprehod in vmes naredila še kratek zabavni trening, da bo Roglič še bolj dovršeno skočil na naslednji oder za zmagovalce. Peter pa ga bo lahko odslej bolj redno spodbujal na poti do edine lovorike, ki mu še manjka v spektakula­rni karieri. Francoski Tour je naslednji na seznamu, po vsej verjetnost­i ga bo na enem od prizorišč navijaško bodril sveže upokojeni orel.

 ?? ?? Peter Prevc
Očetovski čvek na obali Monaka je obema dobro del.
Peter je skakalnemu bratu pomagal izpopolnit­i pozdravni telemark.
Peter Prevc Očetovski čvek na obali Monaka je obema dobro del. Peter je skakalnemu bratu pomagal izpopolnit­i pozdravni telemark.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia