El Periódico - Català - On Barcelona

Tres botigues a l’engròs amb encant al barri de Sant Pere.

Productes locals de qualitat, bons preus i assessoram­ent personalit­zat són les claus d’aquests tres establimen­ts majoristes que també venen al detall

-

Sant Pere era conegut per ser l’únic barri a la ciutat amb carrers atapeïts de comerços a l’engròs. El deterioram­ent del sector ha obligat molts d’ells a tancar o a adaptar-se al nou panorama. Un exemple són aquests tres establimen­ts, que han deixat enrere l’exclusivit­at de la venda a l’engròs i ofereixen els seus productes al detall. L’encant es troba en la seva filosofia: productes locals, de qualitat, a bon preu i amb assessoram­ent personalit­zat.

LA SANDRA ÉS CAPAÇ DE DIR-TE QUIN TRACTAMENT NECESSITES AMB UNA ULLADA ALS TEUS CABELLS

1. LA BELLESA NO ÉS CARA Lorente C/ Ronda de Sant Pere, 51

¿Vols tenir el cabells com si acabessis de sortir de la perruqueri­a però sense haver-hi anat? A Lorente és possible gràcies a la seva gamma de productes profession­als de marques conegudes i no tan conegudes. «Cada tipus de cabells necessita un xampú específic. Però molta gent no sap identifica­r el que el seus cabells necessiten. És fàcil anar al supermerca­t i comprar un xampú i condiciona­dor dos en un que et promet brillantor i suavitat instantàni­es. Però aquests productes perjudique­n més que ajuden perquè contenen molts sulfats», explica la Sandra Lorente, la propietàri­a.

El negoci el va fundar el seu avi el 1947 i venia només a l’engròs però al llarg del temps va anar evoluciona­nt, i ara és també una escola de perruqueri­a.

La Sandra ha provat tots els seus productes i és capaç de dir-te quin tractament necessites amb una ullada als teus cabells. I, per si fos poc, també t’ajuda a cuidar la butxaca, perquè el producte profession­al no sempre ha de ser sinònim de car. «Recomanem firmes espanyoles perquè el preu és més baix i el producte dona els mateixos resultats que un de més car. A més, així contribuïm que el PIB pugi una mica, ¿no?», comenta entre rialles. El que més triomfa són els tints, sobretot el Kincrem Prestige de la firma catalana Kincosmeti­cs. Així que oblida’t d’estalviar diners amb els kits que es venen al supermerca­t, a Lorente trobaràs tot el necessari per tenyir-te a casa amb resultats de perruqueri­a per set euros. «Són més potents perquè tenen un pigment més fort. Amés, no porten agents agressius com els tints comuns», remarca.

2. COMODITATA LES SABATES Calzados per Tutti C/ Méndez Núñez, 2

Fa tants anys que és al barri que ja en forma part, primer com a majorista i fa dos anys que ven també al públic. Encara que a simple vista sembla una sabateria normal i corrent, no ho és. És un magatzem de calçat que està en renovació constant, cada dues setmanes canvien l’aparador per incloure-hi els models nous que reben.

Si estàs buscant un parell de sabates caríssimes per poder presumir de marca estrangera, aquest no és el teu lloc. A Calzados per Tutti només treballen amb marques espanyoles i afirmen que un requisit que han de complir tots els seus

productes és la comoditat. A més, cuiden cada detall: tenen números difícils de trobar, com el 35 i el 42 en calçat de dona i el 39, en el d’home. A més, la majoria dels seus productes estan dissenyats per poder-hi incloure plantilles. Les firmes més venudes són Fluchos, que treballa amb pell i Doctor Cutillas, que fabriquen models amples, de pell i de Lycra, que s’adapten molt bé al peu.

La propietàri­a és Lina Núñez, que confeccion­a peces de punt a la botiga del costat, però al capdavant del negoci hi ha Fabio Nunes. Com que fa 12 anys que és al sector, comprèn la importànci­a de portar un bon calçat. «A cada client li recomanem el model que creiem que li anirà més bépartint del seu tipus depeu, l’amplada i la forma derecolzar-lo», explica.

El millor són els preus: si ja per si mateix són més baixos que a qualsevol altra botiga perquè s’ajusten al preu mínim que indiquen els fabricants, quan arriben les rebaixes pots deixar anar la teva vena consumista amb ofertes com dos parells de sabates de pell per ¡35 euros!

La seva fama no es limita al barri. El Fabio explica que entre els seus clients més fidels hi ha una parella de japonesos que cada vegada que ve a Barcelona a visitar la seva filla se n’emporta dos o tres parells.

3. UN NEGOCI FAMILIAR Lencería y Corsetería Magda C/ Ausiàs Marc, 29

Per als veïns és un d’aquests comerços de tota la vida. Un negoci familiar que van iniciar els germans Gutiérrez el 1993 i que ara està en mans de la filla d’un d’ells, la Lorena. El marc que decora una de les parets de l’oficina guarda un original record: un recorregut cronològic per la vida del local a través de totes les targetes de presentaci­ó que han tingut al llarg dels anys i que inclouen una fotografia de l’entrada de la botiga. Primer van ser majoristes de peces de punt i fa25anysqu­e venenllenc­eria.

Algunes de les marques espanyoles amb les quals treballen, i que ells destaquen, són Selene i Gisela. Funcionen com a majoristes però només distribuei­xen a la seva pròpia cadena d’establimen­ts repartits per Barcelona i això els permet tenir ofertes cridaneres.

La Lorena prova de fomentar una competènci­a sana. «Els temps han canviat. Les vendes dels majoristes han baixat moltíssim i la compra online també ha perjudicat el sector. Per això, el que predomina ara és un tipus de competènci­a que no és lleial», lamenta.

Malgrat això, volen continuar sent una botiga de barri que cuida els seus clients amb un tracte proper i recomanaci­ons personalit­zades basades en l’experiènci­a d’anys. Fins i tot t’ajuden a trobar el sostenidor perfecte per a tu. Li diuen bra fitting i és més important del que creus. «La majoria de les dones no saben exactament quina és la seva talla de sostenidor i per això no elegeixen el model que més els afavoreix. Com pots saber el número de peu que calces i desconèixe­r la teva talla de sostenidor?», es pregunta sorpresa.

Els tres comerços coincideix­en en el fet que la venda al detall, i el contacte amb els clients que comporta, beneficia el seu treball com a majoristes perquè els permet saber quines són les seves necessitat­s i això els guia a l’hora de comprar els productes als fabricants. —

 ?? RICARD FADRIQUE ??
RICARD FADRIQUE
 ??  ?? ‘MADE IN SPAIN’ La Sandra (esquerra) i el Fabio (dreta) aposten per la qualitat dels productes espanyols.
‘MADE IN SPAIN’ La Sandra (esquerra) i el Fabio (dreta) aposten per la qualitat dels productes espanyols.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? RICARD FADRIQUE ?? DE TOTA LA VIDA Lorena Gutiérrez comanda Lencería y Corsetería Magda. A sota, el marc que mostra l’evolució de la botiga a través de les seves targetes de presentaci­ó.
RICARD FADRIQUE DE TOTA LA VIDA Lorena Gutiérrez comanda Lencería y Corsetería Magda. A sota, el marc que mostra l’evolució de la botiga a través de les seves targetes de presentaci­ó.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain