El Periódico - Català - On Barcelona

Activitats gratuïtes per celebrar el Dia Internacio­nal dels Museus.

Les portes obertes amb motiu del Dia Internacio­nal dels Museus, aquest divendres, continuara­n sense tancar-se dissabte per celebrar la Nit dels Museus, amb un centenar d’activitats gratuïtes

-

EL REPTE ES escollir bé i, amb una mica de sort, evitar les cues. El Dia Internacio­nal dels Museus (aquest divendres 18 de maig) es tanquen les taquilles a tot Europa i es programen activitats atractives per conquerir nous públics. El torn continuarà obert fins a la una de la matinada amb l’excusa de la Nit dels Mu- seus, el penjador per a propostes que només a Barcelona són gairebé un centenar, la gran majoria de les quals gratuïtes. La programaci­ó completa està disponible a les pàgines web www.patrimoni.gencat.cat. i a barcelona.cat/lanitdelsm­useus. En aquestes línies t’oferim algunes pistes.

PER A PREVISORS

La Pedrera, el Museu Picasso, el palau Güell i la Casa Vicens, oberta al públic a la tardor, són alguns centres que exigeixen o recomanen reserva prèvia de l’hora de visita, cosa que permet conèixer l’espai amb certa tranquil·litat. A consultar en cada cas.

UNA DE ROMANS

El MUHBA (plaça del Rei, s/n) proposa visites guiades a l’antic aqüeducte romà de la plaça Vuit de Març a la Casa de l’Ardiaca i visites lliures al conjunt monumental de la plaça del Rei que enllacen l’antiga Barcino amb la Barcelona industrial. També es pot conèixer per lliure el temple d’August (Paradís, 10) i les domus de Sant Honorat i Avinyó.

XAMANS I MEDIEVALS

El MAC (passeig de Santa Madrona, 3941) repeteix gratis el taller familiar que va estrenar la setmana passada, Blúi, l’espe-

rit animal, que mostra com els antics xamans de Costa Rica connectave­n amb el poder dels animals dibuixant-los al seu cos o peces de roba (que serà el cas de l’activitat). A les 21.00 hores del dissabte 19, el grup de recreació històrica Alma Cubrae ocuparà el carrer de Lleida amb un campament medieval i lluites de cavallers. Una hora abans tindrà lloc el Thermopoli­um, una degustació de cuina romana (1 €).

FOTOS I POESIA

El CCCB (Montalegre, 5) va estrenar el 28 d’abril l’exposició World Press Photo 2018, amb algunes de les imatges més impactants de l’any. Les portes obertes també són una bona excusa per assistir al concurs-recital Poetry Slam de Barcelona (21.00).

ESPECTACLE­S DIVERSOS

La Mies van der Rohe ofereix visites lliures el dissabte 19. A les 19.00 hores, acollirà petites peces de dansa. A la mateixa hora, el MUHBA Oliva Artés (Espronceda, 142) acollirà un espectacle de circ que repassarà els 40 anys de la companyia de l’Ateneu Popular de Nou Barrris i, a partir de les 20.00 hores, el Museu de la Música proposa l’espectacle A

cordes Africanes, a càrrec dels cantautors Kodjo Senyo i Nino Galissa. —

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ACTIVITATS Dissabte hi haurà circ al MUHBA Oliva Artés i baralles medievals al carrer de Lleida.
ACTIVITATS Dissabte hi haurà circ al MUHBA Oliva Artés i baralles medievals al carrer de Lleida.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain