El Periódico - Català - On Barcelona

Art. Street art a Montana Gallery

Montana Gallery acull l’exposició número 101 de la comissària especialit­zada en ‘street art’ Anna Dimitrova, amb obres d’el Niño de las Pinturas, Smithe i Miss Van

- Sonia Gutiérrez sgutierrez@elperiodic­o.com

EL GRAFITI i l’art urbà no són el mateix. Mentre que el grafiti és reivindica­tiu i generalmen­t il·legal, l’art urbà és un corrent estètic, explica Anna Dimitrova, directora de Montana Gallery. Aquesta és una de les coses que s’han de saber abans de visitar 101: una exposició, 101 artistes, dos llocs. L’altra té a veure amb l’espai: aquesta galeria de street art és al costat de la botiga de la popular marca d’aerosols Montana. «Qualsevol que tingui relació amb aquest món passa per Montana», afegeix.

En aquest espai, en què fins i tot els extintors estan decorats a l’estil del carrer, es mostra una selecció de l’art urbà internacio­nal. Hi ha obres d’el Niño de las Pinturas, Miss Van, Smithe i altres artistes. Tots han participat en exposicion­s comissaria­des per Dimitrova. D’aquí el 101: aquesta és la mostra 101a que organitza ella, tant a Montana (on treballa des del 2010) com en altres espais. I 101 són també els artistes que hi exposen: uns 40 a Barcelona, i la resta, a la galeria ADDA de París.

OBRES MÉS PETITES

«Abans, l’art urbà era un circuit més tancat –recorda Dimitrova–, ara hi ha un boom, se’n parla i va a més». I ¿com es pot tancar una expressió de carrer en una sala? D’entrada, amb obres més petites, diu la comissària, que recalca: «Al carrer sempre serà més salvatge... però l’art urbà mai perd la seva essència». —

 ??  ?? MISS VAN
Les figures de dones, com aquest ‘Nu 1’, representa­ció de la força femenina, són una constant en l’obra de la francesa, l’estil de la qual ha evoluciona­t a Barcelona.
MISS VAN Les figures de dones, com aquest ‘Nu 1’, representa­ció de la força femenina, són una constant en l’obra de la francesa, l’estil de la qual ha evoluciona­t a Barcelona.
 ??  ?? SMITHE ‘Chanel One’, obra d’un dels artistes urbans mexicans més coneguts i influents.
SMITHE ‘Chanel One’, obra d’un dels artistes urbans mexicans més coneguts i influents.
 ??  ?? ANA LANGEHELDT La delicada artista sevillana exposa ‘Acrobàcia visceral’.
ANA LANGEHELDT La delicada artista sevillana exposa ‘Acrobàcia visceral’.
 ??  ??
 ??  ?? GOVEA
El brasiler sol triar temes socials, mediambien­tals i polítics lligats al seu país, com en aquesta obra, ‘Autocensur­a’.
GOVEA El brasiler sol triar temes socials, mediambien­tals i polítics lligats al seu país, com en aquesta obra, ‘Autocensur­a’.
 ??  ?? CHAMO SAN El creador de Barcelona, conegut pel seu interès pel detall i el seu virtuosism­e en el dibuix, firma ‘Anacronia’.
CHAMO SAN El creador de Barcelona, conegut pel seu interès pel detall i el seu virtuosism­e en el dibuix, firma ‘Anacronia’.
 ??  ?? PAOLA DELFÍN
La jove mexicana, un dels noms femenins que despunten en ‘street art’, exhibeix ‘Expansió 2’.
PAOLA DELFÍN La jove mexicana, un dels noms femenins que despunten en ‘street art’, exhibeix ‘Expansió 2’.
 ??  ?? INOCUO
L’artista i dissenyado­r barceloní combina elements figuratius i cal·ligrafia a ‘Sleet 1965 MDL’.
INOCUO L’artista i dissenyado­r barceloní combina elements figuratius i cal·ligrafia a ‘Sleet 1965 MDL’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain