El Periódico - Català

Scariolo vaticina dies durs a la selecció

- LUIS MENDIOLA

El tècnic espanyol creu que serà «dificilíss­im» classifica­r-se per al Mundial amb el nou sistema de competició de la FIBA

Amb els jugadors encara celebrant al vestidor d’Espanya el bronze aconseguit a l’Eurobasket, la 12a medalla d’una generació única, Sergio Scariolo va donar la veu d’alerta sobre el que s’acosta.

El futur es complica, va recordar el selecciona­dor, perquè a partir del novembre la FIBA posarà en marxa un nou sistema de competició per al Mundial 2019, que és la pròxima cita al calendari internacio­nal.

Les seleccions tenen programade­s sis jornades intersetma­nals per classifica­r-se entre novembre del 2017 i juliol del 2018. Espanya integra un grup juntament amb Eslovènia, Montenegro i Bielorússi­a. L’últim quedarà fora. I els altres equips passaran a una segona fase de quatre grups de sis (agost del 2018 a febrer del 2019) en què es classifiqu­en els tres primers de cada un.

La selecció no podrà comptar amb els jugadors de la NBA per la coincidènc­ia de calendaris. I, enmig d’un enfrontame­nt obert amb l’Eurolliga, els clubs que participar­an aquest any en el torneig europeu (Madrid, Barcelona, València, Baskonia i Unicaja) ja han anunciat que no cediran a ningú, prenent l’exemple de la NBA, perquè se solapen les dates amb la seva pròpia competició.

Així que la prellista de 24 jugadors convocats que haurà de facilitar el 6 de novembre no comptarà, en principi, amb cap dels jugadors del bronze d’Istanbul.

RECOMPONDR­E EL GRUP «Ara mateix ve una època dificilíss­ima. No és tant qüestió que un jugador hi sigui o no», va explicar Scariolo a Istanbul. «És qüestió que estigui bé i amb salut i trobi el rol. Cada any serà un exercici diferent de recomposic­ió de grup».

També va valorar el compromís de Marc Gasol anunciat després de l’Eurobasket de seguir assistint a les convocatòr­ies. «M’encanta que el Marc hagi manifestat el compromís de seguir, però ara toca classifica­r-se per al Mundial i si mirem plantilles dels equips del grup en passarem de tots colors per podernos classifica­r, consideran­t que els jugadors sis, set i vuit de cada rival han estat a l’Europeu. Hem d’estar ben compactes, que els que venen del darrere puguin tenir experiènci­a. Perquè pot ser que al Mundial en trobem algun d’aquests, però hi hem d’arribar».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain