El Periódico - Català

Detingut un militant d’Arran que va irrompre a la seu del PP

La CUP abona un cartell que assenyala regidors contraris a l’1-O

- EL PERIÓDICO

El militant de l’organitzac­ió independen­tista juvenil Arran Josep Muñoz Busquets va ser detingut ahir a la nit per la Policia Nacional a Manresa. Muñoz havia sigut citat amb anteriorit­at per una requisitòr­ia vigent de recerca, detenció i personació emesa pel Jutjat d’Instrucció número 11 de Barcelona.

Aquesta ordre judicial té el seu origen en l’acció que el 27 de març passat va realitzar Arran quan un grup de militants de l’organitzac­ió van irrompre a la seu del PP a la capital catalana, al carrer d’Urgell, 249, en el context de la campanya La Clau. El detingut havia desobeït successive­s citacions.

La diputada de la CUP Anna Gabriel va avalar ahir el cartell d’Arran Lleida que «assenyala» els regidors del PSC, PPC i C’s, que s’oposen a la celebració de l’1-O. «El que han fet és identifica­r qui són els responsabl­es polítics que a Lleida no es pugui votar amb normalitat; hem de posar el focus en l’exigència que l’1-O es pugui votar exempts d’un context de repressió», va manifestar Gabriel a Tortosa.

Segons la diputada cupaire, els cossos policials s’estan convertint «en el braç executor d’una fiscalia que s’ha extralimit­at en les seves funcions». El Govern va evitar donar suport a la iniciativa d’Arran. El seu portaveu, Jordi Turull, va afirmar que igual que no els agrada que «s’assenyali 700 alcaldes, funcionari­s i policies» per l’organitzac­ió de l’1-O, no veuen amb bons ulls fer el mateix amb els que s’oposen a la consulta.

FALSA CAMPANYA DEL ‘NO’ El PSC, C’s i el PPC van denunciar ahir una falsa campanya firmada amb el seu logo que anima a votar no. Les tres formacions van exposar l’aparició de cartells en què es pot llegir Vota no amb un afegitó diferent per a cada partit. En el cas del cartell amb les sigles del PSC afegeixen: «I construïm una nova Espanya».

 ?? JUAN MANUEL PRATS ?? José Luis Ábalos (PSOE) passa davant d’Albert Rivera (Ciutadans), ahir durant el ple del Congrés.
JUAN MANUEL PRATS José Luis Ábalos (PSOE) passa davant d’Albert Rivera (Ciutadans), ahir durant el ple del Congrés.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain