El Periódico - Català

EL DE SABADELL NO HI ANIRÀ

-

Els alcaldes de Mollerussa, Marc Solsona; el de Pont de Suert, José Antonio Troguet, i el d’Oliana, Miguel Sala, van comparèixe­r ahir a la Fiscalia Superior de Catalunya i a la Fiscalia de la Seu d’Urgell per les investigac­ions obertes per desobedièn­cia pels preparatiu­s del referèndum independen­tista del 1-O. Cap d’ells va declarar. El primer, perquè el fiscal es va negar a recollir a l’acta l’única frase que volia dir. Els altres dos es van acollir al seu dret a no fer-ho.

Solsona va entrar a les 12 hores per la porta de la Fiscalia Superior de Catalunya, al carrer de Pau Claris de Barcelona, juntament amb la seva advocada, Judit Gené. És diputat de Junts pel Sí i, per tant, aforat. Aquest alcalde tenia la intenció de pronunciar una frase justifican­t que no tenia la intenció de dir res, però el fiscal el va requerir abans perquè digués si volia declarar o no. Com que l’alcalde únicament volia que es reflectís a l’acta aquelles paraules i el fiscal s’hi va oposar, Solsona no va firmar el document i va abandonar la seu judicial. L’alcalde de Mollerussa pretenia fer constar que no declarava perquè, al seu entendre, la fiscalia s’extralimit­ava en les seves funcions.

Solsona va estar recolzat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, càrrecs electes del PDECat MÉS CITACIONS

Un total de 17 alcaldes estan citats avui davant diferents seus de la fiscalia de Catalunya per prestar declaració per l’1-O. Un d’ells, el de Sabadell, Maties Serracant (CUP), va assegurar ahir al rebre la citació que no pensa presentar-s’hi, consigna que tenen previst repetir tots els regidors de la CUP. També avui estan citats davant el fiscal, per exemple, els alcaldes de Girona, Valls, Cervera i Balaguer, així com l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’AMI, Neus Lloveras.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain