El Periódico - Català

EVOLUCIÓ DEL PERSONAL DOCENT DE LA UB

-

Les mesures d’austeritat imposades pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per intentar contenir els efectes de la crisi entre el 2012 i el 2016, han deixat una universita­t tocada en el seu òrgan més delicat: el professora­t. Durant aquells anys, de cada 10 docents permanents que es jubilaven (la majoria catedràtic­s, encara que també molts agregats) només un era substituït. Això ha disminuït dràsticame­nt les plantilles università­ries i, de passada, les ha envellit.

Des del 2016, la taxa de cobertura de places o reposició torna a ser del 100% a tot Espanya. Excepte a Catalunya, on el pla de la Generalita­t, conegut com a Serra-Húnter per a la contractac­ió de professors universita­ris, l’ha fixat en el 50%.

La no reposició de vacants experiment­ada durant aquest lustre va suposar a més que professors i investigad­ors joves, que abans de la crisi haurien pogut ocupar-les perquè estaven acreditats de sobres, acabessin deixant la universita­t per intentar trobar feina fora. El talent fa ja uns anys que està marxant de la universita­t per falta d’oportunita­ts.

Total de personal docent investigad­or (PDI) La situació actual és fruit Distribuci­ó per tipus de vinculació

Falta de motivació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain