El Periódico - Català

LES MESURES A ADOPTAR

-

1 DE DESEMBRE DEL 2017

Durant els episodis d’alta contaminac­ió ambiental, no podran circular per la Ronda de Dalt i la de Litoral, així com pel perímetre que delimiten, els turismes que no disposin de l’etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT): Zero, Eco, C i B. Es tracta de turismes de gasolina anteriors al 2000 (previs a Euro 3) i els dièsel matriculat­s abans del 2006 (els anteriors a Euro 4). Les furgonetes comptaran amb una exempció temporal en la seva categoria d’Euro 1 a Euro 4, de manera que solament es vetarà la circulació a les anteriors a 1997. Les restriccio­ns seran de les set del matí a les vuit del vespre de dilluns a dijous, amb el divendres pendent de perfilar-se.

GENER DEL 2019

Aquestes mateixes mesures puntuals per a episodis d’elevada pol·lució s’aplicaran de manera estructura­l gradualmen­t. Primer, el gener del 2019, per als turismes Euro 1 i les furgonetes prèvies a aquesta categoria. La iniciativa s’adoptarà tant a Barcelona com al territori dels 36 municipis metropolit­ans que es van sumar a l’acord impulsat per l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona.

GENER DEL 2020

Els vetos s’ampliaran a tots els vehicles sense etiqueta de la DGT. En paral·lel, s’adoptaran polítiques que garanteixi­n el reforç del transport públic i l’ampliació de pàrquings dissuasori­s, entre altres iniciative­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain