El Periódico - Català

El grup Demòcrata critica el silenci del govern municipal sobre el succés

-

El grup Demòcrata va lamentar ahir que el govern d’Ada Colau guardi silenci sobre l’ensorramen­t de nínxols de Montjuïc. La regidora Sònia Recasens va reclamar «sensibilit­at i proximitat» als responsabl­es del consistori i va expressar la seva por que no s’estiguin aplicant els protocols necessaris per assegurar un tracte adequat a les restes humanes que han quedat barrejades entre la runa. Recasens va enviar una carta al regidor de Presidènci­a, Eloi Badia, per demanar la convocatòr­ia urgent d’un consell d’administra­ció extraordin­ari de Cementiris de Barcelona. Recasens també va preguntar si és cert que s’està traslladan­t cadàvers sense avisar les seves famílies. ment les restes humanes, cosa que donaria peu que acabin enterrats en una sepultura equivocada. Fins i tot sense veure els cossos ni les restes, l’experiènci­a que estan passant els familiars resulta traumàtica.

INQUIETUD FAMILIAR És el cas de Cristina García. El seu pare va ser enterrat fa dos anys a la zona afectada, a l’espai on ja estaven els pares del difunt i una germana. Com que la resta de la família preferia optar per altres opcions per a l’eternitat, va cedir la meitat del nínxol a una cosina, copropietà­ria. Com la resta de parents dels que havien sigut sepultats en els últims dos anys, la cosina va rebre la trucada de l’ajuntament divendres. No va contestar i la van tornar a trucar ahir i li van dir que el pare de la seva cosina havia sigut traslladat a un nínxol provisiona­l. Però ahir li van explicar a García que va ser un error, que el seu pare no ha sigut localitzat.

Ella, com Cecilia, és partidària d’una acció legal col·lectiva per demanar responsabi­litats: «Ens donaran saquets i vés a saber qui hi ha a dins».

Mentre segueixen les tasques de desenrunam­ent de la zona, ara començarà la feina dels especialis­tes. Dues antropòlog­ues analitzara­n les restes a partir d’avui mateix. D’entrada, separaran els ossos de dona dels d’home. Cementiris de Barcelona confia que els nínxols de la part més baixa, que van quedar enterrats per les restes de l’enfonsamen­t, es mantinguin en bon estat, fins i tot sencers.

 ?? RICARD CUGAT ?? Un operari, ahir, a Montjuïc.
RICARD CUGAT Un operari, ahir, a Montjuïc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain