El Periódico - Català

L’oposició aprova una campanya de promoció de Barcelona

- EL PERIÓDICO

La Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir, amb els vots a favor dels grups de l’oposició, l’abstenció del govern municipal i l’oposició de la CUP, impulsar una campanya de promoció internacio­nal de la ciutat «per compensar» els efectes negatius en el turisme que hagi pogut tenir l’atemptat de la Rambla. La proposta va ser defensada pel grup Demòcrata, la portaveu adjunta del qual, Sònia Recasens, va argumentar que «no hem de fer campanyes per estendre la por, sinó per tornar a explicar que som una ciutat de pau i acollida».

La proposició aprovada amb els vots del PDECat, Ciutadans, ERC i PP estableix que «una vegada presentat l’informe de seguiment de l’eventual impacte de l’atemptat en l’activitat turística, emprengui les actuacions de promoció internacio­nal per compensar els possibles efectes negatius que l’atemptat hagi pogut crear en la imatge de la ciutat de Barcelona com a destí turístic».

La proposta prospera amb l’abstenció del govern municipal

També acorda «implementa­r de forma immediata accions específiqu­es de promoció econòmica per revitalitz­ar el comerç i la restauraci­ó de les zones afectades per l’atemptat, d’acord amb els sectors implicats».

La iniciativa «es presenta amb ànim propositiu i preventiu, volem saber què pensa fer el govern municipal pel teixit turístic, que treballa amb previsió comercial, de restauraci­ó, perquè no decaigui l’índex consum i de seguretat. No hem d’actuar de forma reactiva, com van fer París i Niça després de patir atemptats», va dir.

Recasens va explicar que hi ha llocs més turístics, espais de concentrac­ió de gent «que noten una disminució lògica en alguns indicadors». Va reivindica­r emprendre accions concretes de la mà del sector, «que Barcelona exerceixi de capital i lideratge turístic, fent promoció del turisme no només a la ciutat, sinó també amb altres municipis afectats, com Cambrils».

Recasens va demanar també fer campanyes específiqu­es, amb actuacions de promoció del comerç i de la restauraci­ó, a la zona on va tenir lloc l’atemptat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain