El Periódico - Català

Dembélé, operat amb èxit a Finlàndia de la seva greu lesió

- M. L.

Ousmane Dembélé dormia ahir a la nit en un hospital finlandès quan ell s’havia imaginat que estaria jugant el seu quart partit al Camp Nou. Però aquell «cop de taló» que va donar a Getafe li va costar tan car que el va fer passar pel quiròfan. Es va posar en mans de Sakari Orava, el mateix especialis­ta en tendons que va cuidar fa gairebé 20 anys Guardiola i després, entre altres, Vermaelen. «L’operació ha sigut un èxit», va informar el Barcelona en un breu comunicat mèdic en què anunciava també que el termini de recuperaci­ó es fixava en «tres mesos i mig».

Orava va liderar l’equip amb el doctor Lasse Lempainen en una intervenci­ó en què també va assistir Ricard Pruna, el metge del primer equip del Barça. Tots tres han coincidit en la mirada més optimista per al retorn del jove extrem francès, malgrat la gravetat de la lesió. «Dembélé va patir un trencament i els trencament­s que necessiten cirurgies són rars i aquesta lesió també comporta un risc més gran en la seva reaparició», va explicar Lempainen.

Dels quatre mesos inicials s’ha passat als tres i mig que haurà d’estar de baixa el jugador, acompanyat, en tot moment, per Pruna. Una mica més tranquil ja el jugador després de l’impacte que li va suposar el «trencament del tendó del bíceps femoral de la cuixa esquerra». Com va dir Valverde, «ja queda un dia menys perquè torni», insuflant així ànim per no caure en el pessimisme que va generar la seva lesió.

CONÈIXER EL SEU COS Dembélé tornarà aquesta tarda de Finlàndia per iniciar amb calma –és una lesió que requereix molta atenció– la seva recuperaci­ó, havent après, tal com va recordar el tècnic, una lliçó que no oblidarà. El primer missatge és que ha de conèixer molt millor el seu cos per descodific­ar els senyals que li envia. Ja es va veure, com recullen unes imatges de GOL, que es va tocar inquiet la cama esquerra en l’escalfamen­t. TER STEGEN Providenci­al

Va evitar el 0-1 en el minut 4, no va pofer fer res en el gol basc i va treure després una mà genial.

SEMEDO Profund

Notable partit del lateral, que va provocar un penal i es va mostrar molt ofensiu per la dreta.

PIQUÉ Confiat

No va tenir gaire feina, però va estar lent en el gol d’Enrich. Va jugar amb massa calma.

MASCHERANO Ferm

Va recuperar titularita­t sense notar falta de ritme. Bé en defensa, es va atrevir a buscar la passada llarga.

DIGNE Complidor

Va estar a punt de marcar un gol en la principal pujada. Va controlar bé la zona. Capa no el va superar.

PAULINHO Productiu

Va fer un gol de cap, va donar una assistènci­a i no es va cansar de córrer. Imprevisib­le i enèrgic.

BUSQUETS Eficient

Es va entendre amb Iniesta i Messi. Va mostrar intel·ligència i va donar a Messi la passada del quart gol.

INIESTA Clarividen­t

Està en un gran moment de forma. Àgil i amb les idees clares, va trobar el camí correcte.

DEULOFEU Precipitat

Ho va provar de totes les maneres, però li va faltar pausa i encert. Es va obcecar a buscar sempre Messi.

MESSI Magistral

Quatre gols i una altra exhibició de talent i desequilib­ri. L’astre argentí va ser totalment imparable.

DENIS Encertat

Els metges fixen en «tres mesos i mig» el termini de baixa del francès

Valverde el va premiar pel seu bon partit a Getafe. Va marcar un gol i va completar un partit convincent.

SERGI ROBERTO Actiu. Va substituir Iniesta i es va ubicar a la posició d’interior. Hi va posar ganes en el tram final de la golejada. RAKITIC Dosificat. Va suplir Busquets en ple festival blaugrana. Va jugar de pivot amb comoditat. ALEIX VIDAL Assistent. Va entrar per Deulofeu en l’últim quart d’hora i va donar una assistènci­a a Messi.