El Periódico - Català

Novetats

- De Asif Kapadia. Amb Adam Bakri, María Valverde i Mandy Patinkin. De Marc Francis i Max Pugh. Documental. De Kathryn Bigelow. Amb Will Poulter, John Boyega i Anthony Mackie. D’Eliane Caffé. Documental. De Tilde Harkamp. Amb Hircano Soares. De Jerôme Salle

Ali & Nino. Alibi.com, agencia de engaños. Camina conmigo. Detroit. Hotel Cambridge. Iqbal y la fórmula secreta. Jacques. Juerga de mamis. La región salvaje. Sara Baras: todas las voces. Spark, una aventura espacial.

Dolenta

ABCRegular Interessan­t

De Pablo Berger. Amb Maribel Verdú, Antonio de la Torre i José Mota. 12 anys. Espanya. 2017. FANTÀSTICA. 96 min. Una dona de l’extraradi de Madrid veu com el seu masclista marit canvia de comportame­nt després de sotmetre’s a una sessió d’hipnosi. Amb el seu cosí, el mentalista que el va transforma­r, intentarà trobar-hi una explicació.

D’Asif Kapadia. Amb Adam Bakri, María Valverde i Mandy Patinkin. 12 anys. G. B.-Azerbaidja­n. 2016. DRAMA. 100 min. El 1914, un musulmà de l’Azerbaidja­n i una princesa cristiana de Geòrgia s’enamoren i pretenen casar-se, però l’arribada de la primera guerra mundial i la Revolució russa alteraran els seus plans.

De Philippe Lacheau. Amb Philippe Lacheau i Élodie Fontan. 12 anys. França. 2016. COMÈDIA. 90 min. Un noi que dirigeix una agència per crear coartades per a infidels s’enamora d’una noia. Però quan coneix els seus pares descobreix que el progenitor és un dels seus clients.

De Calin Peter Netzer. Amb Diana Cavallioti i Mircea Postelnicu. 16 anys. Romania. 2017. DRAMA. 127 min. Un jove s’enamora d’una noia que pateix freqüents atacs de pànic fet que provoca que tingui un caràcter molt inestable.

De Maha Haj. Amb Amer Hlehel i Mahmoud Shawahdeh. 7 anys. Israel. 2016. DRAMA. 86 min. Una parella d’avis té una vida rutinària. El seu fill vol seguir solter, la seva filla està embarassad­a, el seu gendre aconseguei­x un paper en una pel·lícula i l’àvia està desequilib­rada.

De David Leitch. Amb Charlize Theron. 12 anys. EUA. 2017. ACCIÓ. 115 min. Al Berlín del 1989, una agent secreta ha de recuperar una llista amb els noms dels espies que operen a la part oriental de la ciutat recopilada per un agent de la Stasi, a qui ha de protegir.

D’Edgar Wright. Amb Ansel Elgort i Kevin Spacey. 16 anys. EUA. 2017. ACCIÓ. 112 min. Un jove i expert conductor treballa a les ordres d’un mafiós participan­t com a xòfer en diversos atracament­s. En el seu camí hi apareix una cambrera, de qui s’enamora.

De Doug Liman. Amb Tom Cruise, Domhnall Gleeson i Sarah Wright. 16 anys. EUA. 2017. ACCIÓ. 115 min. A finals dels anys 70, un pilot comercial accepta una feina encoberta per al govern consistent a fotografia­r des de l’avió guerrilles sudamerica­nes. Amb el temps també transporta­rà drogues al servei del càrtel de Medellín i armes per a la contra nicaragüen­ca.

De Marc Francis i Max Pugh. Apta. G.B. 2017. DOCUMENTAL. 91 min. Retrat d’una comunitat de monjos budistes a França que han renunciat als seus béns i dediquen la seva vida a perfeccion­ar el control de la consciènci­a.

De Garth Jennings i C. Lourdelet. Apta. EUA. 2016. ANIMACIÓ. 108 min. Un coala que dirigeix un teatre en crisi organitza un concurs musical.

De Brian Fee. Apta. EUA. 2017. ANIMACIÓ. 109 min. Rayo McQueen s’enfronta a un principian­t que utilitza dades gràcies a les noves tecnologie­s. Accepta una oferta per preparar-se en un centre d’alt rendiment, però si perd la pròxima carrera s’haurà de retirar.

De Danièle Thompson. Amb Guillaume Gallienne. 7 anys. França. 2016. BIOGRÀFICA. 114 min. La relació a través dels anys entre el pintor Paul Cézanne i l’escriptor Emile Zola, que es van conèixer de petits i van mantenir el contacte al llarg de la seva vida.

De Jonathan Teplitzky. Amb Brian Cox. 7 anys. G.B. 2017. HISTÒRICA. 105 min. Els dies previs al dia D, el primer ministre britànic Winston Churchill creu que el desembarca­ment serà un fracàs i provocarà un gran vessament de sang de manera que intenta convèncer els aliats perquè desisteixi­n del pla. Bona

DEObra mestra

De Blandine Lenoir. Amb Agnès Jaoui. 7 anys. França. 2017. COMÈDIA. 89 min. Aurore, una dona de 50 anys, s’enfronta a múltiples canvis en la seva vida.

De Steven Cantor. 7 anys. EUA-Rússia. 2016. DOCUMENTAL. 85 min. La vida de l’artista ucraïnès Serguei Polunin, que va ser el ballarí més jove de la història del Royal Ballet i va abandonar la seva carrera prematuram­ent aclaparat per la fama.

De Kathryn Bigelow. Amb Will Poulter i John Boyega. 12 anys. EUA. 2017. DRAMA. 143 min. Al Detroit del 1967 se succeeixen actes violents derivats de conflictes racials. En aquest context, uns policies detenen i maltracten uns nois negres i dues noies blanques a qui acusen d’haver-los disparat.

De Rasmus A. Sivertsen i Rune Spaans. Apta. Noruega. 2015. ANIMACIÓ. 75 min. Dos amics intenten ajudar la filla d’un científic que ha sigut segrestada per un malvat que té uns perversos plans.

De Christophe­r Nolan. Amb Fionn Whitehead, Mark Rylance i Kenneth Branagh. 12 anys. EUA. 2017. BÈL·LICA. 106 min. En la segona guerra mundial, 400.000 soldats aliats són envoltats a la costa francesa pels alemanys. L’Exèrcit busca solucions per intentar evacuar-los per mar a la Gran Bretanya.

De François Ozon. Amb Marine Vatch i Jéremie Rennier. 12 anys. França. 2017. INTRIGA. 107 min. Una jove molt insegura i depressiva s’enamora del seu psicoterap­euta i se’n van a viure junts. Amb el temps, ella descobrirà que la seva parella té un germà bessó que li ha amagat.

De Joel Coen. Amb Jeff Bridges. 12 anys. EUA. 1998. COMÈDIA. 117 min. El Nota, un gandul que viu a Los Angeles, un dia és confós per un parell de pinxos amb el milionari Jeff Lebowski, amb qui només comparteix el cognom.

D’Eliseo Subiela. Amb Darío Grandinett­i, Sandra Ballestero­s i Nacha Guevara. 18 anys. Argentina. 1992. DRAMA. 127 min. Un poeta bohemi recorre nit i dia tots els llocs de l’Argentina buscant la dona dels seus somnis i acaba enamorant-se d’una prostituta.

De Patrick Hughes. Amb Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson i Salma Hayek. 16 anys. EUA. 2017. ACCIÓ. 118 min. Un guardaespa­tlles caigut en desgràcia es veu obligat a custodiar un assassí a sou que pretén arribar des de Londres fins a La Haia per declarar contra un sàdic dictador bielorús. El seu trajecte estarà ple de perills.

De Gurinder Chadha. Amb Gillian Anderson, Michael Gambon i Hugh Bonneville. 7 anys. Índia-G.B. 2017. HISTÒRICA. 106 min. El 1947, lord Mountbatte­n és enviat a l’Índia per solucionar el traspàs de poders abans que es proclami la independèn­cia. L’estada de l’aristòcrat­a estarà marcada per les tensions entre hindús i musulmans.

De Tony Leondis. Apta. EUA. 2017. ANIMACIÓ. 86 min. Una emoticona és a punt de debutar a la pantalla d’un mòbil. La seva missió consisteix a mostrar una cara d’indiferènc­ia, però els nervis el fan fracassar.

De Stéphane Robelin. Amb Pierre Richard. 7 anys. França. 2017. COMÈDIA. 97 min. Un jove escriptor sense feina accedeix a donar classes d’informàtic­a a l’avi de la seva nòvia, un home que està tancat al seu domicili des que va enviudar. El vell descobrirà noves oportunita­ts gràcies a les web de cites.

De Carla Simón. Amb Laia Artigas. Apta. Espanya. 2017. DRAMA. 97 min. El 1993, una nena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain