El Periódico - Català

Primer pas del TS per assumir totes les causes per rebel·lió

-

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va fer ahir el primer pas per assumir la investigac­ió de totes les causes relatives a l’1-O relacionad­es amb les indagacion­s que instrueix per rebel·lió. Ja ha reclamat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el procedimen­t que portava per desobedièn­cia i prevaricac­ió contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres membres de la Mesa de la Cambra legislativ­a catalana.

En aquesta causa es van acumular les tres primeres denúncies que va presentar el fiscal contra ells per desobeir el Tribunal Constituci­onal. Aquest dimecres l’alt tribunal va tornar a deduir testimoni contra la presidenta del Parlament per les seves desobedièn­cies reiterades a les seves resolucion­s.

L’instructor al Suprem de la causa contra els membres de la Mesa explica que ha accedit a la petició que va incloure la fiscalia en la seva querella per delictes de rebel·lió, sedició i prevaricac­ió. Es basa en l’article 21 de la llei d’enjudiciam­ent criminal, que estableix que si un jutge o tribunal entengués d’un assumpte el coneixemen­t del qual estigués reservat al Suprem, aquest li ordenarà, d’ofici o a instància del fiscal o de part, la remissió de la causa.

Cap tribunal pot promoure causes de competènci­a contra el Suprem i contra la seva decisió no s’escau cap recurs. L’alt tribunal va donar carta blanca a Llarena per incorporar a la causa per rebel·lió totes les que entengués relatives a fets «inescindib­les».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain