El Periódico - Català

Puigdemont aplaudeix els talls de l’AVE a Girona

Albiol portarà a la Fiscalia de Menors l’ús de nens com a «escut» a la vaga

- EL PERIÓDICO

Carles Puigdemont va expressar ahir el seu «orgull» per «representa­r» Catalunya amb un missatge a Instagram que va acompanyar d’un vídeo del bloqueig de l’estació de l’AVE a Girona per part dels manifestan­ts el dia de la vaga general. «És un orgull representa­r un poble amb tanta dignitat. ¡Gràcies!», va destacar en el comentari, al qual va afegir l’etiqueta #llibertatp­resospolít­ics.

El president cessat va aplaudir així des de Brussel·les els talls ferroviari­s a la ciutat d’on va ser alcalde que van obligar ahir a reubicar uns 600 passatgers. El vídeo publicat en el seu perfil, en què el miler de manifestan­ts que van ocupar des de les vuit del matí l’estació i les vies canten Els segadors, va rebre tota mena de respostes a la xarxa.

Alguns li van retreure les seves paraules, en clara contradicc­ió amb les que va escriure el setembre del 2010, respecte a la vaga general a Espanya. I van recórrer a l’hemeroteca virtual. «Això dels piquets que impedeixen el pas, els serveis, etcètera, em sembla lamentable», va apuntar a Twitter quan era regidor de l’extinta CiU a l’Ajuntament de Girona i diputat al Parlament. Un missatge que, set anys més tard, va donar lloc ahir a nombroses respostes a la xarxa social.

PARES «FANÀTICS» Un dels temes recurrents del procés, l’adoctrinam­ent o no dels menors, va centrar també bona part de l’atenció de la vaga de dimecres arran d’una fotografia de cinc nens petits asseguts en una autopista que alguns internaute­s van identifica­r com la C-32 a l’altura de Mataró, al costat d’un cartell que demanava la llibertat dels «presos polítics». El líder del PPC, Xavier García Albiol, va anunciar ahir que portarà a la Fiscalia de Menors l’ús de nens com a «escut» dels independen­tistes. «El comportame­nt de pares i professors fanàtics utilitzant els seus fills com a escuts és lamentable», va tuitejar el dirigent popular. «No els pot sortir gratis. Hi ha d’haver conseqüènc­ies», va avisar en una roda de premsa. Albiol va considerar, amb un to dur, que això «evidencia el grau de perversió i fanatisme que ha portat part de la societat a ser capaç d’utilitzar els seus fills per defensar una causa fora de la llei».

 ??  ??
 ?? MARTI FRADERA ?? Independen­tistes bloquegen l’AVE a l’estació de Sants, dimecres.
MARTI FRADERA Independen­tistes bloquegen l’AVE a l’estació de Sants, dimecres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain