El Periódico - Català

Els exconselle­rs del PDECat a la presó canvien d’advocats i d’estratègia

-

Els exconselle­rs del PDECat empresonat­s per rebel·lió per la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela estan canviant d’estratègia, i per a això han escollit un elenc d’advocats que els defensin, substituin­t Jaume Alonso Cuevillas, catedràtic de Dret Processal i exdegà del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Aquest lletrat se centrarà a partir d’ara en la defensa de l’expresiden­t de la Generalita­t, Carles Puigdemont, i dels exconselle­rs que estan a Brussel·les. Per això està previst que es desplaci a Bèlgica els pròxims dies per collaborar amb l’advocat belga contractat per frenar l’ordre de detenció dels antics membres del Govern català.

Els exconselle­rs Jordi Turull i Josep Rull (PDECat) seran defensats a partir d’ara en la causa per rebel·lió per l’advocat Jordi Pina, del despatx Molins & Silva, en substituci­ó de Jaume Alonso Cuevillas. «única actuació rellevant» va ser la seva participac­ió en l’aprovació de la convocatòr­ia de referèndum al Consell Executiu del 6 de setembre del 2017, acció que no és delictiva.

PROTESTES PACÍFIQUES El lletrat sosté, a més, que no s’ha comès rebel·lió, ja que, segons la seva opinió, no suposa un aixecament públic o violent (requisits que han de donar-se per aplicar aquest delicte) la realitzaci­ó de «mobilitzac­ions de protesta pacífiques per part de ciutadans, que només han pretès expressar opinions». L’advocat subratlla que el fiscal pretén fer responsabl­es els exconselle­rs de les protestes ciutadanes, atribuint-los, sense cap indici, la seva organitzac­ió, quan no ha sigut així.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain