El Periódico - Català

El ‘Financial Times’ esborra BCN de l’Agència del Medicament

El diari aposta per Milà o Bratislava però Sanitat ho nega

- ÀNGELS GALLARDO

La candidatur­a de Barcelona per acollir l’Agència Europea del Medicament (AEM) no està entre les favorites per acollir aquesta estratègic­a institució quan abandoni la seva actual ubicació a Londres, segons informa el diari britànic Financial Times, citant fonts diplomàtiq­ues.

Les opcions més ben situades en aquests moments, indica l’esmentat mitjà, són Bratislava (Eslovàquia) i Milà (Itàlia), i situen Barcelona en un cinquè lloc, darre- re d’Amsterdam i Copenhague­n. El Ministeri de Sanitat desmenteix de manera rotunda aquesta informació, al·legant que és «tècnicamen­t impossible» que cap de les 19 candidatur­es que es postulen per rebre l’AEM pugui tenir ara una informació sòlida o vàlida sobre aquesta elecció.

«Considerem que la informació del Financial Times respon a moviments i pressions pròpies de les candidatur­es aspirants, en especial de la d’Itàlia –va assegurar una font de Sanitat–. De fet, l’últim informe de l’AEM, la dada més fiable de què disposem, continua situant Barcelona al primer lloc entre les opcions guanyadore­s».

L’elecció es produirà el 20 de novembre vinent a Brussel·les i seran els caps d’Estat i de Govern dels 27 països de la Unió Europea (UE) els que decidiran el futur destí de l’AEM, una de les agències europees amb més pes polític, econòmic i científic. «Estem en el període de màxima negociació, en un procés frenètic de reunions, i és previsible que hi hagi moviments polítics dirigits a desanimar l’adversari», van afegir les fonts de Sanitat.

LA DUI La principal raó per la qual Barcelona hauria quedat virtualmen­t descartada per acollir l’AEM és el procés polític que travessa Catalunya i, més concretame­nt, la declaració unilateral d’independèn­cia (DUI) aprovada el 27 d’octubre

 ??  ?? La torre Glòries, ahir.
La torre Glòries, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain