El Periódico - Català

‘El Bigotes’, puntal de la ‘Gürtel’, amenaça d’estirar la manta

Assegura que «algun dia» revelarà la «cara B» de la trama: «No hi són tots els que hi han de ser» Correa nega les acusacions de corrupció i veu en el cas un muntatge per perjudicar el PP

- NACHO HERRERO

Álvaro Pérez, el Bigotes, va haver d’interrompr­e ahir el curs de cuina que estava fent a la presó de Soto del Real per comparèixe­r per videoconfe­rència en la comissió d’investigac­ió de les Corts Valenciane­s que analitza, entre altres coses, els contractes presumptam­ent irregulars d’Orange Market i la resta d’empreses de Francisco Correa amb Fira València.

«Estava en un curs de cuina i estàvem pochando, m’he perdut l’activitat i després em fan exàmens», va explicar Pérez als diputats per demanarlos permís per acabar la seva compareixe­nça. En un principi, s’havia negat a declarar per tenir causes pendents i a l’entendre que podia perjudicar el seu dret de defensa, però després el Bigotes va prometre al diputat socialista José Muñoz que quan els seus processos judicials acabin explicarà tota la veritat.

ADMIRADOR DE TRUMP «Tinc paraula i honor i un dia aniré no sé si a les Corts o seuré amb vostè perquè escolti la cara B del disc que és, a vegades, molt més interessan­t que la cara A. Hi ha moltes més cares. No són tots els que hi ha, ni hi són tots els que hi han de ser», va deixar anar abans de demanar als presents que no es creguin «tot el que diuen els mitjans». A més va assegurar que és millor esperar per revelar aquestes dades ocultes «perquè amb el que està sortint avui a Espanya» gairebé no tindria repercussi­ó.

Pérez, Francisco Correa i Pablo Crespo estan actualment complint presó preventiva després que fa uns mesos fossin condemnats pel cas Fitur, que va jutjar les martingale­s en el concurs dels estands de la Generalita­t Valenciana per a la fira del turisme. Correa i Crespo també es van acollir

Francisco Correa

CAP DE LA ‘GÜRTEL’ «[El ‘cas Gürtel’] és un muntatge que es va crear per fer mal a un partit per part d’un altre»

al seu dret a no declarar, encara que en el cas del principal cap de les empreses de la trama Gürtel, va assegurar que havia arribat a discutir amb el seu advocat per les ganes que tenia de comparèixe­r.

Després de detallar que es troba «molt fort» físicament i mentalment perquè fa «sis o set hores d’esport al dia», Correa va fer una intervenci­ó en la qual va assegurar que «ara en aquest país tot és corrupció» i que en el seu cas no es tracta més que d’«un muntatge d’un partit per fer mal a un altre mitjançant el nostre darrere». El líder de la Gürtel es va alinear amb les tesis del president dels EUA de culpar els mitjans de comunicaci­ó de la percepció generalitz­ada de la corrupció.

«Tenim un president al planeta Terra que és Donald Trump que ha començat a denunciar les television­s corruptes», va dir Correa abans d’afirmar que «en aquest país també n’hi ha». «Aquí hi ha television­s que només es dediquen a generar odi, en algunes és un carrusel de corrupció i no és així», va apuntar «En el famós cas Gürtel no hi ha tanta corrupció; és només una estratègia comercial», va afirmar.

Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’

‘TRAMA GÜRTEL’ «Tinc paraula i honor i un dia explicaré la cara B del disc, que és més interessan­t que la cara A»

 ?? MIGUEL LORENZO ?? Els diputats de les Corts Valenciane­s escolten ahir les explicacio­ns d’Álvaro Pérez des de la presó a través de videoconfe­rència.
MIGUEL LORENZO Els diputats de les Corts Valenciane­s escolten ahir les explicacio­ns d’Álvaro Pérez des de la presó a través de videoconfe­rència.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain