El Periódico - Català

Eada, renovació als 60

L’escola de negocis remodela la seva seu a Barcelona amb una inversió de vuit milions d’euros Uns 120.000 alumnes s’han format al centre des de la seva fundació, el 1957

- ANTONI FUENTES

Al lloc on fa 60 anys s’exhibien les neveres de la marca Corberó i hi havia les seves oficines, ara hi ha l’àgora i la biblioteca de la seu en procés de reforma de l’escola de negocis Eada. Al carrer d’Aragó, al costat de Muntaner, en ple Eixample de Barcelona i recobert per bastides, hi ha un edifici amb molta història i que ara mira de nou al futur. Les obres de remodelaci­ó, que suposaran una inversió d’uns vuit milions d’euros, ja permeten entreveure com serà el vell edifici al qual es va traslladar Eada el 1967.

«Fa vuit anys ens vam plantejar un possible canvi d’ubicació però ens vam decidir per seguir aquí i reformar l’edifici», assegura Miquel Espinosa, director general d’Eada. «L’edifici no va ser dissenyat per ser centre de formació i Eada el va anar ocupant progressiv­ament. Les enquestes amb els alumnes deien que era necessària una reforma, però demanaven que no ens en anéssim del centre de Barcelona», indica Espinosa, que destaca el gran valor que té el campus urbà per a la comunitat d’estudiants i professors.

Els vuit milions d’inversió necessària per remodelar els 4.000 metres quadrats de la seu d’Eada seran finançats a través d’un crèdit hipotecari i dels recursos propis generats per l’escola de negocis, que pugen a uns 1,5 milions d’euros anuals, així com pel propietari de l’immoble, el grup Núñez i Navarro, que aporta al voltant d’un 25% o 30% de l’import total.

Està previst que les obres s’aca- bin l’any que ve, després de dos anys i mig de treballs que l’arquitecte Humbert Costas qualifica de «miracle» pel mal estat en què es trobava l’edifici i per la dificultat de compatibil­itzar la reforma amb les classes. Eada iniciarà la nova etapa després de complir 60 anys de la seva fundació amb l’edifici completame­nt reformat.

Entre les millors 50

Per les aules de Barcelona hi passen cada dia gairebé 1.000 alumnes. Des que Arturo Alsina i Irene Vázquez van posar en marxa Eada el 1957, uns 120.000 alumnes s’han format per treballar com a directius en empreses. La major part són dels últims 20 anys, quan Eada va començar la seva internacio­nalització, que ara ja suposa el 60% dels seus ingressos. L’escola es manté en el top 50 dels millors centres del món per formar executius.

La reestrena de seu ha enganxat Eada en ple conflicte polític a Catalunya, un fet que ha causat «un fre en les matrícules l’octubre passat que sembla que està millorant», segons explica el director general de l’escola.

En les enquestes els alumnes demanaven una reforma, però sense deixar el centre de Barcelona

 ??  ?? Classe Una aula de l’escola de negocis Eada.
Classe Una aula de l’escola de negocis Eada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain