El Periódico - Català

«La tecnologia genera perdedors, però al final la societat hi guanyarà»

El president del BBVA crida al ‘tecnooptim­isme’ en un acte a Barcelona Francisco González disserta sobre l’impacte del digital en economia i finances

- EL PERIÓDICO

Singapur està apostant per formar els joves i reeducar els adults per als treballs vinculats amb les noves tecnologie­s. «Aquesta és una política visionària, no la petita política que es fixa en el passat», va afirmar el president del BBVA Francisco González en el transcurs de l’acte celebrat ahir a Barcelona.

González va obrir la jornada «¿Sobreviurà la humanitat al segle XXI?», organitzad­a per EL PERIÓDICO i BBVA Open Mind, una iniciativa del banc per posar a l’abast del públic les reflexions de més de 240 científics i intel·lectuals sobre les tendències socials futures. El debat va ser presentat pel director d’aquest diari, Enric Hernàndez, i moderat pel periodis- obstant, jo estic del costat dels tecnooptim­istes. Els canvis produeixen guanyadors i perdedors en el curt termini, però la societat hi acabarà guanyant», va afirmar.

/Segons González, la NOVES FEINES tecnologia cancel·larà feines, però se’n crearan d’altres. «El més important és l’encaix entre les habilitats i les feines que s’ofereixen», va dir. «Els mitjans estan en crisi mentre Google i Facebook estan guanyant moltíssim i sense repartir», va observar González. I això malgrat la proliferac­ió de notícies falses en aquestes plataforme­s. «Es requereix una intervenci­ó important del sector públic, més reglamenta­ció per abordar aquesta situació, encara que sense asfixiar la innovació», va proposar.

González va reivindica­r que el BBVA va figurar entre els pioners de la digitalitz­ació. No obstant, la inversió més important van ser les persones. «Hem produït una forma nova de profession­al: banquer i expert digital alhora», va afirmar. González va presumir que el 41% dels clients del BBVA interactue­n de manera digital amb el banc. Però la tecnologia posarà de cap per avall també el món bancari. «Avui hi ha 20.000 bancs. D’aquí dues dècades n’hi haurà només unes dotzenes», va concloure el president.

 ?? ALBERT BERTRAN ?? El director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez.
ALBERT BERTRAN El director d’EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain