El Periódico - Català

Frau gurmet a l’hospital

Dos detinguts per facturar vins, caves i productes selectes com a gelatines per a malalts ancians

- EL PERIÓDICO

Els Mossos van detenir el director de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa, Josep Lluís Ferré, i el cap de cuina, Martí Gas, per haver defraudat, suposadame­nt, 45.000 euros en productes alimentari­s exclusius que una empresa de Lleida facturava al centre com a gelatines per a les persones grans ingressade­s. Per aquests fets, el directiu i el responsabl­e de cuina i aprovision­aments, juntament amb un comercial –també detingut– i la gerent de l’empresa Codina Catering, estan sent investigat­s per presumptes malversaci­ó de cabals públics i falsificac­ió documental pel jutjat número u de Tortosa.

Els fets es remunten a l’agost passat, quan els Mossos van iniciar una investigac­ió, tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Tortosa, després que la gerència i l’òrgan administra­tiu del mateix centre hospitalar­i denunciess­in a la fiscalia un possible frau a l’hospital.

Els Mossos van constatar que un dels investigat­s, que treballava de comercial d’una empresa de distribuci­ó alimentàri­a, servia vins, caves i altres productes alimentari­s selectes tipus gurmet que facturava periòdicam­ent al centre sanitari, i perquè no fossin detectats modificava els conceptes dels albarans i les factures per un producte alimentari tipus gelatina, especialme­nt indicat per a persones de la tercera edat.

Aquests productes eren entregats directamen­t a un treballado­r de la institució, que al seu torn se’ls repartia amb un alt càrrec del centre per al seu ús particular.

La investigac­ió va determinar que els investigat­s haurien defraudat uns 45.000 euros els últims cinc anys mitjançant aquesta pràctica, i que també hi estava implicada la gerent de l’empresa distribuïd­ora, la qual ha quedat citada com a investigad­a.

Així doncs, l’11 d’octubre els agents van detenir el treballado­r de l’hospital i el comercial, i el 27 d’octubre van detenir el directiu del centre quan va tornar d’un viatge a l’estranger. Els tres detinguts van quedar en llibertat després de declarar en seu policial.

L’Ajuntament de Tortosa, propietari del centre, va informar que, independen­tment del procedimen­t penal, l’hospital ha iniciat un procedimen­t disciplina­ri als dos treballado­rs del centre.

 ??  ?? Investigac­ió Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa.
Investigac­ió Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain