El Periódico - Català

Francesc,

- EL PERIÓDICO

Francesc, a totes les pantalles cada vegada que intervé davant els feligresos.

Pontífex demana als fidels que renunciïn a fer fotos i vídeos durant les homilies

Fart dels flaixos de les càmeres dels telèfons mòbils i de tota mena de pantalles alçades, el papa Francesc va proclamar que no aguanta més. Que no vol fer més misses que semblin programes de televisió i no actes religiosos i de fe. Que ja no suporta veure tantes monges, capellans, arquebisbe­s i fidels transmutat­s en fanàtics fans davant una estrella del rock.

Francesc no amaga la seva preocupaci­ó i ho resumeix en una de les frases llançades en una audiència de dimecres passat: «¡Quina tristesa quan celebro missa i veig tants mòbils aixecats!». Del papamòbil hem passat al Papa antimòbil. Que viu que és el llenguatge de l’Església. Francesc va demanar un esforç per canviar aquests hàbits i tornar a anar a les misses a «viure un altre cop la passió del Senyor». I no a fer un book de fotos del Papa.

Francesc va criticar l’espectacul­arització d’aquestes misses en què, de sobte, es trenca l’harmonia en l’instant en què el sacerdot diu als fidels que «aixequin els cors», el capellà eleva els braços i, ¡¡sorpresa!!, l’única resposta que rep dels fidels són centenars de telèfons alçats per fer fotografie­s i vídeos, va lamentar el Pontífex. El sacerdot assoleix la llum, tot i que potser no és la divina precisamen­t.

«¡Que trist celebrar missa i veure tants mòbils aixecats! ¡Alcin els cors i no els telèfons!»

EXEMPLE A SEGUIR La febre per retratar tot el que succeeix a la plaça de Sant Pere i els seus voltants resulta desesperan­t segons sembla. Tots els assistents a les misses (fidels, bisbes, capellans...), va advertir el Papa, desenfunde­n els mòbils quan haurien d’estar «trobant la passió i la resurrecci­ó del Senyor». «S’ha d’anar a missa per a això i no per estar entretingu­t amb qualsevol altra cosa». Francesc també va aprofitar per fer una estirada d’orelles als que titllen d’avorrides les celebracio­ns religio- ses. «El senyor és a la missa». El papa antimòbil també va renyar els que es passen la missa mirant el WhatsApp, jugant amb l’aparell i fent fotos i vídeos. Els va aconsellar que segueixin l’exemple d’«un gran nombre de cristians que han resistit fins a la mort per defensar l’eucaristia, i d’aquells que, actualment, encara han d’arriscar la seva vida per anar a la missa dominical».

¿Francesc aconseguir­à el seu propòsit? ¿Els fidels tornaran a aixecar els cors i deixaran els mòbils a les butxaques? La resposta, segurament, la podrà viure durant la benedicció d’aquest diumenge a la plaça vaticana.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain