El Periódico - Català

Món Boris, infortunis de vedet

Tu i jo som tres

- FERRAN Monegal

S’ha produït una raresa còsmica. Dimecres a la nit, dos programes que competien, analitzats en la mateixa franja horària en què van coincidir, van fer exactament la mateixa quota de pantalla i el mateix nombre d’espectador­s. Estem parlant de Mi casa es la tuya (Tele 5) i Tiempos de guerra (Antena 3). Tots dos van aconseguir un 15,6% de share, i tots dos també van aconseguir 2.230.000 espectador­s. Un empat mil·limètric. Una dada que en molt poques ocasions es dona en la televisió.

Anem amb Bertín, que es va desplaçar al pis que té Boris Izaguirre a Madrid i ens van deparar una vetllada molt pintoresca. Va fer bé Bertín de deixar Boris lliure. Deixar-lo al seu aire. Deixar que parlés sense cosir-lo a preguntes. Procurar que ell mateix anés fluint, efectivame­nt. A Boris se li ha de donar corda, la corda sencera, perquè ell mateix s’hi vagi enroscant. Com va dir al principi, amb gran delectació: «Jo soc un gran egoista, i un gran narcisista també. Visc fascinat contemplan­t la imatge de mi mateix al mirall».

De tota la llarga conversa, plena d’aquestes frases enginyoses que tant li agraden, amb les quals tant disfruta rebolcant-s’hi («Jo no estimo, jo absorbeixo i després deixo anar (...) El secret del meu èxit és una bona crema hidratant i molta sort (...) La gran estrella de Crónicas marcianas vaig ser jo. Jo no era el titella que dirigia Xavier prement un botó. ¡Jo era l’estrella! (...) A mesura que he anat complint anys he après a deixar de llegir El capital i passar a aprendre de debò estudiant l’¡Hola!»), de tot aquest arborescen­t, agut, atractiu i vanitós univers Boris, els deia, m’agradaria ressaltar la confessió de l’infortuni que li va sobrevenir després de Crónicas...

A casa no coneixíem aquella mena d’enfonsamen­t personal transitori. Sembla que el pes de Crónicas... l’acompanyav­a a tot arreu i l’oprimia. Se li van tancar les portes dels circs que abans el contractav­en amb tanta devoció. Deia: «Molts van dir: ara que està en moment baix, cobrem-li tot el que no li vam poder cobrar anteriorme­nt». I va prendre la decisió de marxar i tornar a començar a Telemundo, a Miami, com a collaborad­or del xou d’Erika de la Vega Suelta la sopa.

¡Ah! M’alegro que una criatura tan singular com Boris hagi retrobat el rumb. Crec que hi ha vedet per a estona, afortunada­ment.

 ??  ?? Boris Izaguirre a ‘Mi casa es la tuya’ (T-5).
Boris Izaguirre a ‘Mi casa es la tuya’ (T-5).
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain