El Periódico - Català

Un directiu de la Smart City substituir­à Collboni com a comissiona­t

Lluís Gómez serà el comissiona­t d’Empresa i Innovació de l’ajuntament Directiu de la Fira, fins al 2011va treballar al consistori en promoció econòmica

- TONI SUST

Ada Colau ja compta amb el seu nou enllaç amb el món empresaria­l, amb la persona que ha d’assumir la interlocuc­ió amb aquest àmbit que durant l’últim any i mig es va centralitz­ar en Jaume Collboni. L’elegit, que serà comissiona­t d’Empresa, Promoció de la ciutat i Innovació, és Lluís Gómez, actualment un home de la Fira de Barcelona, director internacio­nal de la Smart City Expo World Congress i amb un passat profession­al a l’ajuntament, en l’última etapa del PSC al capdavant del consistori, lligat a la promoció econòmica i internacio­nal de la capital catalana.

Gómez, vist com un tècnic sense vinculació política que el defineixi, va treballar a l’ajuntament a les ordres de Jordi William Carnes del 2006 al 2011 com a director de sectors estratègic­s de Barcelona.

També es va dedicar a la promoció de la implantaci­ó del cotxe elèc- tric a la ciutat. El 2011, va passar a la Fira com a responsabl­e internacio­nal de Smart City Expo World Congress, i s’ha dedicat a potenciar tant la participac­ió internacio­nal en aquesta fira de Barcelona com la seva difusió internacio­nal mitjançant edicions en altres països. Fonts coneixedor­es de la seva trajectòri­a expliquen que en els últims temps ha ajudat en les relacions del govern de Colau amb la ciutat de Nova York.

GOVERN D’11 REGIDORS La designació del substitut de Collboni era, sens dubte, la qüestió més rellevant de la remodelaci­ó que l’alcaldessa s’ha vist obligada a emprendre després que una consulta interna de Barcelona en Comú apostés per expulsar el PSC del govern municipal.

Aquesta decisió portarà a Colau els maldecaps lògics en un equip de govern format per només 11 regidors: és difícil arribar a tot. Però el forat més rellevant que ha deixat la sortida dels socialiste­s es va obrir en la relació amb el sector del turisme, essencialm­ent amb els hotelers, i amb els restaurado­rs.

Amb aquests col·lectius, Colau va mantenir la batalla de frenar l’aparició de més establimen­ts i la de limitar-ne les terrasses, respectiva­ment. Tots dos van celebrar l’arribada de Collboni i van subratllar que fins llavors no comptaven amb interlocuc­ió municipal, cosa que els semblava insòlita.

El comissiona­t, que serà presentat avui, assumirà les competènci­es d’empresa, promoció de la ciutat i innovació. L’alcaldessa divideix el nou govern en quatre àrees: Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacio­nals, que encapçalar­à el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello; el de Drets Socials, dirigit per Laia Ortiz; el de Drets de Ciutadania, Cultura, Participac­ió i Transparèn­cia, amb Jaume Asens al capdavant, i el d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, amb Janet Sanz com a responsabl­e.

EL NOU REPARTIMEN­T Cultura torna a quedar sota el paraigua d’Asens. També en aquest cas es requerirà un comissiona­t, que a la pràctica exercirà de regidor de l’àrea. Fins que el PSC va entrar en el govern, Berta Sureda va exercir el càrrec. Collboni va voler fitxar Xavier Marcé per substituir-la, però Barcelona en Comú el va vetar. El socialista el va fitxar malgrat tot, en qualitat d’assessor. Així que l’assessor, a la pràctica, feia de comissiona­t, que en el govern de Colau equival a actuar com a regidor d’una àrea. En Esports, Marta Carranza serà de nou comissiona­da, responsabi­litat que va deixar durant l’any i mig de govern BC-PSC en favor de David Escudé.

Hi ha més retocs imprescind­ibles per la sortida dels seus actuals titulars. El comissiona­t d’Educació, Miquel Àngel Essomba, assumeix Infància i Joventut, que estava sota el control de la socialista Carmen Andrés.

El regidor de Turisme, Agustí Colom, assumeix Comerç i Mercats, que en aquest any i mig va correspond­re a Montserrat Ballarín. El regidor de Vivenda, Josep Maria Montaner, presidirà la Fundació Mies van der Rohe,

Al marge de les adscripcio­ns a àrees temàtiques, toca reordenar també l’adjudicaci­ó dels districtes. El PSC dirigia Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample i Sant Andreu. Ara, Pisarello serà regidor de l’Eixample, Asens, de Sarrià-Sant Gervasi, i Ortiz, de Sant Andreu.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain