El Periódico - Català

Sànchez, número dos de Puigdemont

Esquerra fitxa per a la seva llista l’activista Ruben Wagensberg i l’atleta Núria Picas El periodista Jaume Barberà anirà a la dels comuns, que tancarà Colau

- FIDEL MASREAL

El fins ara president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, empresonat a la presó madrilenya de Soto del Real juntament amb el líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pels successos del 20 de setembre davant la Conselleri­a d’Economia, ha decidit fer el salt a la política i ha acceptat ser el número dos del president cessat, Carles Puigdemont, a la llista de Junts per Catalunya.

D’aquesta manera, Sànchez accepta entrar en política, a diferència de Cuixart, que ha declinat ofertes per incorporar-se en llistes electorals per preservar el caràcter transversa­l de l’entitat Òmnium Cultural.

La decisió de Sànchez el va obligar ahir a dimitir dels seus càrrecs al capdavant de l’entitat independen­tista, de la mateixa manera que va fer al seu dia l’anterior líder de l’Assemblea Nacional, Carme For- Jordi Sànchez. Núria Picas. Jaume Barberà. cadell, que va deixar l’entitat sobiranist­a poc abans d’incorporar-se a les llistes de Junts pel Sí i ser elegida presidenta del Parlament de Catalunya.

«Respectem i valorem la teva decisió, Jordi. Et desitgem tot l’èxit en aquest nou camí», va apuntar ahir l’ANC al seu compte de la xarxa social Twitter, al mateix temps que recalcava que l’entitat estarà «al costat de totes les candidatur­es que defensin la república».

Es dona la circumstàn­cia que, divendres passat, qui va ser mà dreta d’Artur Mas al Govern català i a Convergènc­ia, David Madí, va visitar Sànchez a la presó de Soto del Real. Fonts coneixedor­es de la trobada sostenen que, malgrat que tots dos van parlar de política, la conversa no va incloure en cap moment la qüestió de si Sànchez acceptava o no formar part de la llista de Puigdemont. L’amistat entre Madí i Sànchez ve de lluny, de quan van compartir militància i activisme a La Crida a la Solidarita­t.

MASCARELL I AURORA MADAULA Altres noms que integraran la llista de Puigdemont, segons ha difós l’ACN, són l’exdelegat de la Generalita­t a Madrid Ferran Mascarell i la historiado­ra Aurora Madaula. Un altre possible candidat de la candidatur­a auspiciada pel PDECat és Gerard Esteva, president de la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya.

El partit que també està ultimant la seva llista és Esquerra Republican­a.

Diverses places de Catalunya van acollir ahir concentrac­ions per exigir la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Sobre aquestes línies, la de la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Ahir es va saber que havia fitxat l’activista pro drets socials Ruben Wagensberg i la corredora de muntanya i ultrafondi­sta Núria Picas. Nascut el 1986, Wagensberg va ser l’impulsor i portaveu de la campanya Casa nostra, casa vostra a favor de l’acollida de refugiats sirians a Catalunya, que va culminar en la gran manifestac­ió que sota el lema Volem acollir es va celebrar a Barcelona el 18 de febrer passat.

Per una altra banda, el periodista Jaume Barberà concorrerà a les pròximes eleccions del 21 de desembre en la llista que està elaborant Catalunya en Comú, segons va avançar ahir el diari Nació Digital i va confirmar posteriorm­ent el mateix Barberà a EL PERIÓDICO. Serà el penúltim de la candidatur­a de Barcelona, que tancarà darrere seu l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain