El Periódico - Català

Nou rebuig al fet que el judici de ‘La manada’ sigui públic

Els magistrats acorden obrir les dues últimes sessions, però sense fotos ni vídeos Precisen que només han acceptat una imatge publicada per la víctima a internet

- EL PERIÓDICO

El tribunal que jutja des de dilluns passat cinc joves acusats d’una violació múltiple a una noia de 18 anys a les festes dels sanfermine­s del 2016 ha decidit que la vista continuï celebrant-se a porta tancada. Així ho va confirmar ahir l’advocat navarrès José Javier Echeverría, que amb Agustín Martínez Becerra defensa tres dels cinc acusats del grup d’amics conegut com La manada, en un dels recessos de la quarta sessió del judici.

Ahir, un dels advocats de la defensa va demanar que, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra havia informat sobre una de les proves aportades, el judici es desenvolup­és de forma pública, a porta oberta. En concret, es referia a l’acceptació pel tribunal d’un informe elaborat per uns detectius privats sobre la vida de la víctima i que ha causat molta polèmica perquè es considera que culpabilit­za la noia.

La Secció Segona de l’Audiència de Navarra, composta per tres jutges, va decidir per unanimitat que el judici es mantingui en les mateixes condicions que fins ara, és a dir, a porta tancada. I que només els dies 24 i 27 de novembre, quan es presentara­n els informes finals i s’oferirà el dret a l’última paraula, el judici sigui accessible al públic en general, amb la condició que no es portin a terme gravacions d’àudio ni de vídeo. L’acord es va prendre amb l’oposició d’una magistrada.

Susana Díaz PRESIDENTA DE LA JUNTA ANDALUSA «No sols s’exigeix a la dona un comportame­nt davant l’abús, sinó que se la persegueix per veure si plora»

Carmen Calvo SECRETARIA D’IGUALTAT DEL PSOE «Han de ser els homes decents els que agafin la bandera contra el masclisme»

MÉS DECLARACIO­NS Per l’advocat Martínez Becerra, si almenys les dues últimes sessions són públiques s’evitaran judicis paral·lels, ja que «es tracta de l’única manera que tothom entengui, un cop sigui a la sala, quina és la naturalesa o el contingut del que ha passat dins i de les conclusion­s» de cada una de les parts.

Ahir van declarar dos testimonis, la veïna del portal número 5 del carrer de Paulino Caballero i un vigilant de seguretat de l’Hotel Europa, així com quatre agents de la policia municipal de Pamplona.

Sobre l’informe del detectiu que ha motivat tantes crítiques, el tribunal va matisar que només ha acceptat unir a la causa la part de l’informe elaborat per detectius de la defensa sobre publicacio­ns de la de-

Agustín Martínez ADVOCAT DE LA DEFENSA «Les dues sessions públiques evitaran judicis paral·lels i faran que se sàpiga el que va passar»

 ?? EFE / JESÚS DIGES ?? Juan Canales Cid, advocat d’un dels cinc acusats, ahir.
EFE / JESÚS DIGES Juan Canales Cid, advocat d’un dels cinc acusats, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain