El Periódico - Català

EL TEMPLE ES BLINDA

-

ENTORN DE VIANANTS

Una de les conclusion­s aprovades pel grup de treball creat arran dels atemptats del 17 d’agost ha sigut la de reservar per als vianants l’entorn de la Sagrada Família.

TRES CARRERS SENSE COTXES

La decisió implicarà tallar el trànsit de cotxes per tres dels carrers que envolten l’illa del barri de l’Eixample sobre la qual està construït el temple de Gaudí. Es pacificara­n els trams de Provença, Sardenya i Marina. La circulació seguirà ininterrom­puda pel carrer de Mallorca.

OBJECTIU TERRORISTA

La creació d’aquesta zona de vianants, que presumible­ment també estarà protegida per obstacles –bol·lards, jardineres o mobiliari urbà– per impedir que cap vehicle pugui penetrar en el seu perímetre, és un nou pas més per blindar la principal icona de la ciutat, assenyalad­a en diverses ocasions per la propaganda de l’Estat Islàmic i objectiu real de la cèl·lula de Ripoll que va acabar atacant la Rambla després de l’explosió de la casa d’Alcanar.

MÉS PRESÈNCIA POLICIAL

Els Mossos d’Esquadra fa temps que augmenten la presència policial de mica en mica a la zona i els responsabl­es del temple van anunciar a finals de setembre la creació de dos edificis destinats a acollir les cues de turistes que es formen als voltants del centre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain