El Periódico - Català

La Reial posa a prova la ratxa triomfal del Girona

- JORDI DANÉS GIRONA

L’últim rival que va trepitjar Montilivi va ser el Reial Madrid i se’n va anar de buit. D’això ja fa 19 dies. Hi ha ganes a Girona de tornar a veure l’equip blanc-i-vermell, immers en la millor ratxa de la temporada (tres victòries seguides) tot i no ser el millor dia ni la millor hora. Qui visita avui l’estadi (21.00, beIN LaLiga) és la Reial Societat, un altre equip que està disputant competició europea i que corona un inici de calendari terrible per als de Pablo Machín com a locals, perquè ja han rebut la flor i nata de Primera: Atlètic, Barça, Reial Madrid, Sevilla i Vilareal, a part del Màlaga.

El Girona arriba pletòric al partit, i més a prop de la zona d’Europa League (a 4 punts) que de la zona crítica (a 9). Cosa gairebé impossible de pronostica­r fa tres partits, quan no tenia marge sobre el descens. Els de Machín hauran d’esquivar alguns obstacles. Un és estadístic, ja que després de cada cap de setmana de descans per l’aturada de seleccions, l’equip ha tornat a la competició amb derrota (2-0 a San Mamés en la jornada 3 i 1-2 davant el Vila-real en la jornada 8).

PERE PONS, BAIXA PER LESIÓ «A veure si la tercera és la bona», va afirmar Machín. L’altre handicap ja és més preocupant, perquè el Girona perd una de les seves referèncie­s al centre del camp: Pere Pons es va lesionar en un entrenamen­t i no saltarà a la gespa.

El de Sant Martí Vell és l’únic futbolista de la plantilla que havia sigut titular en els 11 primers partits de Lliga. Per substituir-lo, Machín té la carta de Timor (garanteix equilibri i consistènc­ia) i també la d’Aleix Garcia (amb el d’Ulldecona, el Girona guanya control i possessió).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain