El Periódico - Català

Perú completa els 32 del Mundial

Espanya coneixerà els seus rivals en el sorteig del pròxim 1 de desembre al Kremlin

- ANTONIO MERINO MADRID

La presència del Perú, que no arribava a una fase final d’un Mundial des de feia 36 anys i es va classifica­r ahir després de guanyar Nova Zelanda (20) en la tornada de la repesca, completa el mapa de les 32 seleccions que l’1 de desembre sabran el seu destí al sorteig per a la cita d’aquest estiu a Rússia. La Roja no serà cap de sèrie i serà al bombo 2 amb el Perú, Suïssa, Anglaterra, Colòmbia, Croàcia, Mèxic i l’Uruguai. El combinat de Lopetegui podria enfrontar-se a un dels caps de sèrie del bombo 1: Alemanya, Portugal, Rússia, Bèlgica, Polònia, França, el Brasil o l’Argentina (vegeu el gràfic).

Ningú es vol enfrontar amb Espanya, que s’ha convertit en una de les seleccions a tenir molt en compte per a la cita de Rússia. Ho vulgui o no Lopetegui, la Roja és entre les favorites per repetir títol, tot i que l’empat contra Rússia (3-3) ha rebaixat l’eufòria. Malgrat això, ningú es vol enfrontar al campió del 2010. N’és un exemple Messi, que no vol veure per res del món el combinat espanyol, o Deschamps, selecciona­dor de França, que diu que si hi ha un equip a evitar «aquest és Espanya».

ALEMANYA, POSSIBLE RIVAL Mentre el món del futbol encara segueix commociona­t per l’absència de la tetracampi­ona Itàlia, fixa en una fase final des de Suècia-1958, i en menys mesura per la d’Holanda, que ni tan sols va aconseguir entrar en la repesca per a la cita de Rússia i que tampoc va accedir a l’última Eurocopa, Espanya espera per a la fase de grups un rival de primera fila.

En el pitjor dels casos podria ser Alemanya, una altra de les grans aspirants al títol al Mundial de Rússia d’aquest estiu. La resta serien seleccions més inferiors, ja que si s’enfronta al quadro alemany o a un altre d’europeu ja no s’enfrontari­a a un altre equip del vell continent: Dinamarca, Suècia, Islàndia o Sèrbia. Sí que es trobaria amb una d’aquelles esquadres si el rival fos el Brasil de Neymar o l’Argentina de Messi.

DEBUT DE PANAMÀ I ISLÀNDIA A Rússia hi haurà 12 països que no van jugar el Mundial del Brasil del 2014: Dinamarca, Islàndia, Suècia, Polònia, Sèrbia, Aràbia Saudita, Tunísia, Egipte, Senegal, Panamà (debutant amb Islàndia), Marroc, que torna després de 20 anys, i el Perú, que encara celebra el seu pas a una fase final, cosa que no aconseguia des del Mundial d’Espanya del 1982.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain