El Periódico - Català

El vòlei trenca tabús

- EL PERIÓDICO

Omaira Perdomo podrà jugar amb el seu club la Superlliga després de ser-li reconeguda la condició de dona després de néixer com a home

La jugadora transgèner­e Omaira Perdomo, del Club de Voleibol Centre Comercial i d’Oci (CCO) 7 Palmas, ha regularitz­at la seva situació i podrà jugar la present temporada com a federada, de manera que està més a prop de complir el seu somni de disputar la Superlliga espanyola.

Una decisió judicial ha anul·lat la seva partida de naixement com a home i li ha facilitat que n’obtingui una altra com a dona. Així, ahir ja va poder jugar amb l’equip juvenil A de l’entitat illenca i avui mateix tramitarà la seva llicència com a jugadora davant la Federació Espanyola de Voleibol, segons ha indicat el vicepresid­ent del CCO 7 Palmas, Juan Manuel Campos.

Omaira Perdomo, coneguda com a Omy, es va traslladar ahir mateix fins a la Prefectura Superior de Policia de Canàries per gestionar el seu document nacional d’identitat on s’especifica la seva condició de dona, DNI que li serà entregat, en principi, dimarts que ve. En els últims mesos, el club illenc ha estat treballant per regularitz­ar la situació d’Omy a través del Jutjat d’Instrucció Número 1 de Telde, en un procés llarg i complicat.

A principis de setembre passat, la jugadora, de 18 anys, va deixar d’entrenar-se a les ordres del tècnic del primer equip, Alberto Rodríguez, perquè els tràmits no avançaven, i el gerent del club, Armando Romano, que exercia també d’advocat, afirmava que el procés podria dilatar-se diversos mesos.

Emoció desbordada

Quan el mateix Romano li va comunicar la notícia a Omy, a la qual es prohibia jugar en qualsevol categoria federada, aquesta «no va parar de plorar», segons van explicar fonts de l’entitat.

Campos va afegir que Omy jugarà els pròxims anys amb el primer equip, tercer a la Superlliga i que també disputa competició europea. «Els èxits més grans que he aconseguit amb el club no són els títols, sinó que algunes de les persones que han vingut a l’equip en un barri tan complicat com Las Remudas han aconseguit fer carreres università­ries, tenir una vida estable i ara això d’Omaira, un cas que espero que sigui un exemple per a moltes persones i també per a altres esports».H

 ??  ?? Omaira Perdomo.
Omaira Perdomo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain