El Periódico - Català

«Hem de deixar de victimitza­r el transsexua­l»

-

La normalitza­ció de la realitat trans es construeix amb històries com la d’Alejandro Pe (Barcelona, 1997). Al seu canal de Youtube, on té 48.000 seguidors i vídeos que ja han tingut 4,7 milions de visites, relata la seva experiènci­a i orienta altres nois que, com ell, van néixer en el cos d’una noia i no saben què fer. Hi ha una mena de justícia poètica en el seu cas: va ser veient un vídeo d’internet com va descobrir què li passava. Ara, ell vol tornar el favor.

–Els seus primers vídeos són de fa dos anys i mig. ¿Què va passar abans? –Vaig néixer en el cos d’una noia, però vaig trigar a descobrir-ho. De petit només m’agradava jugar amb joguines de nens i portar roba de noi. Si em feien cues, me les arrencava; si em mirava al mirall, no em reconeixia.

–Devia ser dur. –Portava una lluita al meu interior. Quan vaig créixer, la lluita va sortir fora. Vaig començar a portar-me malament a casa i a repetir cursos. Amb 14 anys no aguantava en presència de nois. Era superior a mi. Em feien fàstic i ràbia, m’entraven ganes de pegar-los. Sentia impotència per voler ser com ells i no poder, però no ho sabia.

–¿Com ho va descobrir? –Un dia, mirant vídeos de la meva cantant favorita, Lady Gaga, vaig veure que als suggerimen­ts hi havia un clip amb les sigles FTM. Signifique­n female to male, però jo ho desconeixi­a. Vaig clicar i vaig al·lucinar. Sortia un noi explicant que havia nascut sent nena, ¡però portava barba! –¿Com va reaccionar?

 ?? ALBERT BERTRAN ??
ALBERT BERTRAN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain