El Periódico - Català

Cauen els viatges de l’Imserso a Catalunya

És la primera vegada en 39 anys en què queden places un cop iniciada la campanya

- EL PERIÓDICO

Per primera vegada en 39 anys hi ha places de l’Imserso per viatjar a Catalunya dos mesos després de posar-se a la venda aquests viatges a baix preu per als més grans. La Federació d’Agències de Viatges Fetave va destacar ahir que, en 39 anys d’història del programa de l’Imserso, per a persones jubilades, «és la primera vegada que dos mesos després d’haver-se iniciat la seva comerciali­tzació segueixen quedant places, totes a Catalunya, on tot just s’han comerciali­tzat el 20% de les existents».

La conferènci­a de presidents d’associacio­ns empresaria­ls de Fetave a Màlaga va abordar la crisi i el seu impacte en el turisme. La Fetave va recordar que el 30 de setembre «va llançar la primera veu d’alarma» sobre l’impacte negatiu de la situació en el turisme de Catalunya. «Encara que no tots ho van voler veure així en aquells moments, el turisme, l’anomenada indústria de la felicitat, reclama entorns estables, segurs i confortabl­es allunyats d’imatges conflictiv­es que generen neguit i preocupaci­ó», segons el comunicat.

REVERTIR LA SITUACIÓ Núria Martínez, presidenta de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (Asacat), va dir que ha arribat el moment de «capgirar la situació, deixar enrere aquesta crisi gravíssima i posar-nos a treballar per recuperar el turisme i donar estabilita­t, confiança i seguretat a la imatge de Catalunya a Espanya i el món sencer». Per als participan­ts en la reunió, el turisme «ha de ser una oportunita­t per superar aquesta crisi i no tan sols per raons purament d’interès econòmic, sinó per aprofitar la importànci­a que té el turisme i els viatges com l’activitat econòmica i social més inclusiva».

«Per als catalans és un orgull ser una potència turística nacional i in- ternaciona­l i és un autèntic avantatge per afrontar i superar la crisi per la imatge de la societat catalana com a exemple de destinació i cultura acollidora i cosmopolit­a, encantada d’obrir-se al món i de rebre i integrar tots aquells que la visiten», segons la Fetave. Va manifestar el seu «ferm compromís per Catalunya i el seu turisme, per la seva capacitat d’acollida, la seva riquesa vital i patrimonia­l i per cridar l’atenció de la societat que Catalunya continua sent una de les millors destinacio­ns turístique­s del món».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain